17 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Guru Audio lanceert derde generatie Q10 speaker

Guru Audio lanceert derde generatie Q10 speaker

1
Guru Audio lanceert derde generatie Q10 speaker

Aan de serie monitorspeakers van Guru Audio is een derde generatie toegevoegd in de vorm van de Q10. Nog altijd even rondig vormgegeven.

De nieuwe Q10 luidt alweer de derde generatie van de Guru monitorspeakers in. De belangrijkste verschillen ten opzichte van de voorgaande versie vinden we terug in het wisselfilter. Dit is door gebruikmaking van nieuwe componenten verder geoptimaliseerd. Die optimalisatie heeft onder meer betere toleranties tot gevolg. Het resulteert volgens de fabrikant in een speaker die transparanter, accurater en ruimtelijker klinkt dan zijn voorgangers. Ton van der Veeken van Hear Everything: ‘Ik had het niet voor mogelijk gehouden maar Guru designer Öhman heeft zijn ontwerp inderdaad hoorbaar weten te verbeteren door toepassing van nieuw ontwikkelde componenten’.

Compensatie

Gebleven zijn volgens Guru een ‘rock solid bass’ tot wel 30Hz’, de precieze geluidsweergave in tijd en ruimte en de compensatie voor de inherente tekortkomingen van stereo weergave. Ook gebleven: het design, de ronde vormen en de afwerking. De Q10 is verkrijgbaar in een witte en ocean grey finish. Beiden mat getint. Prijs € 2.100,00. Kijk voor dealers op de site van de importeur Hear Eveything.

1 REACTIE