12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Oppo presenteert de gloednieuwe Sonica DAC

Oppo presenteert de gloednieuwe Sonica DAC

6
Oppo presenteert de gloednieuwe Sonica DAC

Eigenlijk is de nieuwe Oppo Sonica DAC veel meer dan ‘slechts’ een DAC, het apparaat fungeert ook als netwerkspeler.

De Oppo Sonica DAC is in de eerste plaats een DAC, maar draait z’n hand ook niet om voor het afspelen van streams. Juist deze combinatie maakt het een interessant apparaat waar de prijs bovendien ook alleszins van meevalt: $799. Qua DAC-functionaliteit krijgt u de beschikking over een asynchrone USB-functie voor computergerelateerde audio. Het grote voordeel van een asynchrone USB-verbinding is dat de minder nauwkeurige klok van de aangesloten computer buitengesloten wordt. In plaats daarvan maakt de Sonica gebruik van een nauwkeurige interne klok. Het hart van de DAC wordt overigens gevormd door de ES9038PRO 32-bit HyperStream DAC, het vlaggenschip van de ESS Sabre Pro-serie.

Veelzijdig

Ook kan de Sonica hi-res muziekbestanden afspelen vanaf usb-sticks of andere extern aangesloten opslagmedia. En natuurlijk is er de beloofde netwerkfunctionaliteit. U kunt eenvoudig streams via ethernet of Wifi afspelen. Als bron dient dan bijvoorbeeld een NAS. Het geheel bedient u via een te downloaden app voor uw smartphone of tablet. Aan de achterkant van deze DAC treft u zowel XLR gebalanceerde als RCA ongebalanceerde uitgangen aan. Via een AUX-ingang koppelt u een analoge bron eenvoudig aan een Sonica multiroom-systeem. Mocht u toevallig over de bijbehorende daarvoor bedoelde apparaten van dit merk beschikken. De DAC ondersteunt via USB een PCM-resolutie tot en met 768 kHz/32 bit en DSD tot en met 25 MHz (DSD512). Via USB of netwerk zijn een maximale resoluties van 24 bit/192 kHz en DSD64 beschikbaar.

6 REACTIES