Sonos gaat met Alexa werken

4
Sonos Alexa

We zijn vandaag bij de persconferentie van Sonos in Boston aanwezig geweest. Tijdens de presentatie hebben we een compleet nieuw product gezien (helaas een NDA) en hebben we gehoord dat Sonos Alexa gaat integreren. Dat betekent dat u Sonos met uw stem kunt gaan bedienen.

Sonos heeft tijdens de presentatie een werkende demo met de Echo Dot laten zien. De firmware is nog in beta, maar het werkt al bijzonder goed. De final firmware moet later dit jaar voor alle Sonos-producten gelanceerd worden, zodat de gebruiker – indien deze over een Alexa Echo of Echo Dot beschikt – al de apparaten kan bedienen met stem-opdrachten.

…Sonos

Bij de beta-demo was het nog nodig om bij elke opdracht ‘on Sonos’ te zeggen. Dat vindt Sonos niet handig. Het moet nog natuurlijker verlopen. Dat blijkt toch bijzonder lastig.

Overigens is Sonos niet van plan om alleen Alexa te ondersteunen. Er komen zeker meer diensten. Aangezien er niet zo heel veel smaken zijn, kunt u ook wel bedenken dat dit ofwel Google, Apple of Microsoft moet zijn.

4 REACTIES

 1. errug handig als je al luisterend naar je flink uitgestuurde 4BSST2 naar een andere track wilt: “Alexa, next number please!”…….
  Alexaaaa!!!!!, NEXT NUMBER PLEASE!!!!!!!
  Alexaaaaaaa, nou dan toch maar opstaan of de ipad beetpakken 🙂

  Écht leuk nieuws zou een streamer van Sonos met een échte USB uitgang voor een goede DAC zijn. Liefhebbers die graag wat dieper in de buidel tasten voor goed geluid kunnen dan een betere DAC kopen en deze bv combineren met Deezer Elite.
  Na een wat minder bevredigend antwoord van Sonos op deze vraag heb ik maar drie abbo’s op Deezer afgezegd en ben ik erg blij met mijn Ickstream account samen met Tidal op een Logitech squeezebox en een via USB aangestuurde Wadia DAC.
  Installatie en uitzoekwerk van dit spul: best wel een uurtje werk, het resultaat: priceless!!

 2. Deze mededeling wordt voor meer lezers begrijpelijk als kort wordt uitgelegd dat Alexa een op spraakherkenning gebaseerde persoonlijke assistent is (vergelijk bv Siri bij Apple producten). Bovendien moet de lezer weten dat een Echo Dot een apparaatje is van Amazon dat al zo’n spraakassistent aan boord heeft. Pas dan kan je vermoeden dat Sonos in de nabije toekomst ook gaat “luisteren” naar Siri.