Cary Audio AiOS MQA-gecertificeerd na firmware-update

0
De Cary Audio AiOS is nu MQA-gecertificeerd

De AiOS all-in-one van Cary Audio is vanaf nu MQA-gecertificeerd. Langzaam aan breekt het formaat steeds meer door.

De AiOS is een mediaspeler met ingebouwde 150 Watt klasse AB eindversterker. Het apparaat is voorzien van alle denkbare features – inclusief Bluetooth en een SD-kaarlezer. Daardoor is voor veel gebruikers geen verdere randapparatuur meer nodig. Fabrikant Cary Audio heeft bekend gemaakt dat de AiOS per direct MQA-compatibel is. Alle nieuw verkochte apparaten worden dan ook met MQA-support uitgeleverd.

Firmware

Omdat er hardwarematig niets is veranderd aan het vorig jaar op de markt verschenen apparaat hoeven ook bestaande bezitters van de AiOS niet bij de pakken neer te zitten. Een gratis firmware-update volstaat. Samen met de al eerder gecertificeerde DMS-500 van hetzelfde merk zijn het de eerste apparaten die gebruik maken van MQA’s 16x rendering. Dat houdt in dat alle MQA-bestanden in de AiOS en DMS-500 gedecodeerd worden naar 705,6 kHz (16 x 44,1 kHz) of 768 kHz (16 x 48 kHz).