12 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi DragonFly’s van AudioQuest krijgen mogelijk MQA-update

DragonFly’s van AudioQuest krijgen mogelijk MQA-update

2
DragonFly’s van AudioQuest krijgen mogelijk MQA-update

De geruchten zijn er al vanaf begin dit jaar, maar de langverwachte MQA-update van AudioQuest voor de DragonFly’s is er nog altijd niet.

De DAC in de beide DragonFly USB DAC’s van AudioQuest is in staat tot mooie dingen. Een van de nieuwe plannen is – volgens de geruchten – support voor MQA. Dat zal dan overigens hoofdzakelijk in combinatie met Tidal zijn, want na de beoogde firmware-update is de DragonFly ‘slechts’ een renderer voor MQA. De eigenlijke decodering vindt plaats in software, en vooralsnog is Tidal de enige met die mogelijkheid aan boord. En precies datzelfde Tidal zorgt – nog steeds volgens de geruchten – voor een vertraagde uitrol. Er schijnen namelijk problemen rondom ‘buffering’ in Tidal te zijn.

Wachten

Zolang de bufferproblemen van Tidal niet zijn opgelost wil AudioQuest de updates niet uitrollen. Of diezelfde firmware ook nog eventuele andere features biedt is vooralsnog onbekend. Er zijn gebruikers die bijvoorbeeld problemen hebben met een DragonFly in combinatie met de standaard Apple Lightning naar USB-converter (de Lighting naar USB 3 converter werkt overigens prima). Zou leuk zijn als dat foutje ook meteen weggepoetst wordt, mits het geen probleem aan de Apple-kant is. Voor nu geldt echter: afwachten en de website van de fabrikant in de gaten houden.

2 REACTIES

  1. Wacht hier al sinds de CES met smart op. Kan het verhaal over “buffering” problemen niet goed plaatsen. Ik zie de Dragonfly als een ultieme DAC voor mobiele devices. TIDAL stelt de MQA Masters tot nu toe slechts voor de desktop applicatie beschikbaar. Ik zie mezelf geen ROON of Audirvana Plus 3 op een iPad of iPhone installeren. Buiten die omgeving kan je dus alleen de TIDAL app gebruiken. Met nu nog maximaal 16 bit 44Hz. Met de Apple camera connectionkit is 24/96 met Qobuz thans al wel mogelijk. Ik vermoed dat Audioquest wacht met de update tot deze app ook MQA Master files gaat ondersteunen. In dat geval worden 24/48 of 44.1 kHz files getreamed en software matig uitgepakt tot ” any sample rare dictaten by the MQA studiemaster zelfs 192, 352.8 kHZ etc. (Volgens Audioquest).