12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi IsoTek EVO3 Genesis One levert schone netspanning

IsoTek EVO3 Genesis One levert schone netspanning

24
IsoTek EVO3 Genesis One levert schone netspanning

De nieuwe EVO3 Genesis One van IsoTek levert een schone netspanning met een zuivere sinus. Weg met weer een potentiële storingsbron dus.

De netspanning in een gemiddeld huishouden is behoorlijk vervuild. Om dat te constateren hoeft u zelfs geen audiofiel te zijn. Veel apparatuur zorgt voor HF-storingen, denk aan bijvoorbeeld schakelende voedingen. En dan zijn er nog de netwerkadapters waarmee u via de bestaande elektrische bekabeling een computernetwerk op kunt bouwen. Allemaal zaken die een negatieve invloed hebben op die ooit zo perfect uit de elektriciteitscentrale afgeleverde 50 Hz sinus. Om weer een zuivere en schone netspanning te creëren is een zogeheten ‘power conditioner’ prima bruikbaar. De nieuwe EVO3 Genesis One van IsoTek is zo’n apparaat. Het genereert zelf een nieuwe wisselspanning met een schone en onvervormde sinus. Eventuele ruis wordt uitgefilterd.

100 Watt

Het uitgangsvermogen van de EVO3 Genesis One bedraagt 100 Watt. Daarmee is het apparaat prima geschikt voor de wat minder zware apparatuur in uw audioketen. De uitgangsspanning bedraagt – afhankelijk van het gekozen model – 100 of 240 Volt bij een frequentie van 50 of 60 Hz. Desgwenst is er ook een uitvoering met display leverbaar. Daarop kunt u de uitgangsspanning, frequentie, THD en geconsumeerd vermogen aflezen. Mocht 100 Watt u overigens net wat te weinig zijn, dan vindt u bij IsoTek ook zwaardere conditioners. Zoals bijvoorbeeld de EVO3 Titan One met een maximaal uitgangsvermogen van 3680 Watt.

24 REACTIES

 1. Het valt mij op dat er gecensureerd wordt, valt mij erg tegen Jaap. Maar het is ongelooflijk dat de audiofiel zich zo in de maling laat nemen. Een klok die 10^12 omwentelingen heeft. Of noem geen merk, negatief commentaar (wordt niet op prijs gesteld) op bijvoorbeeld speelt 32bit 192kHz PCM is volslagen waanzin, 24bit heeft een dynamiek van 144dB, de pijngrens is 130bB, of 192kHz?!!! voor de audiofiel met het gehoor van een vleermuis. En nu een wondermiddel, die ervoor zorgt dat de Audiofiel zijn apparatuur kan weergeven zoals de cijfers beloven. Stroomsterkte is nooit constant, onmogelijk dit wordt zoveel mogelijk constant gehouden door de hoeveelheid stroom te leveren die nodig is. De fabrikant die exorbitante hoge bedragen rekent, voor apparatuur die de specificaties nooit kan halen, omdat de stroomsterkte schommelt. Wordt wijzer 😉

 2. Wat een geld zeg en ga je dat nu echt horen, is de vraag? Wie het weet mag het zeggen. Offgridd lijkt er verstand van te hebben. Je ziet momenteel door de bomen het bos niet meer als het om dit soort spullen gaat. Er is zoveel en wat heb je nu echt nodig, is voor veel audio liefhebbers een lastige vraag om te beantwoorden. Zelf heb ik in het verleden een aparte audiogroep laten aanleggen door onderstaande firma. Deze bestaat uit een aparte speciale groep in de meterkast, vandaar een zware stroomkabel onder de vloer door loopt naar mijn Audio-installatie met aan het einde een zg. power-strip, waarop ik mijn apparatuur kan aansluiten. Ik vond dit toentertijd een gerechtvaardigde investering (ca. 800 euro), omdat ik toch te weinig stopcontacten had en dan ook nog eens niet geaard.

  Voor wie hier helemaal los op wil gaan, zie:

  http://www.kempelektroniksshop.nl

  • Hoor je een verbetering met stroom-producten? Ja… vandaag nog in de luisterruimte. We hebben daar weer iets van Torus kunnen proberen. Erg mooi. (Nee… geen 10K of meer…). Een aparte groep is altijd verstandig om te doen. Prima investering. En ja: Kemp weet wat hij doet. Prima bedrijf.

   • Beste Andy,

    Ik vond het gevoelsmatig een verbetering. Maar echt significant kan ik het niet noemen. Het kost inderdaad niet niks en is sterk afhankelijk van de benodigde meters stroomkabel van zware kwaliteit. ik had 8 meter nodig en gebruik een 4-weg powerstrip. Voorts spelen de aanlegkosten mee in. Ik heb zelf geholpen bij de aanleg door onder de vloer te kruipen en dat scheelt ook weer. Al met al ben ik er wel blij mee.

     • Persoonlijk vind ik dat betere luidsprekers, versterker en DAC/Player, significante verbeteringen kunnen geven, met voorop de luidsprekers. Wat daar achter ligt is marginaal van belang en je moet dan zeer goed letten op de prijs-kwaliteit verhouding. Tegen sommige zaken, zeg ik dan: ja, doen, zoals bv. de USB Regen en JitterBug. Bij andere zaken denk ik dat het twijfelachtig is. Zo kun je een DAC ook aansluiten op een Sbooster plus filter, in plaats van op een relatief dure stroomvoorziening. Een versterker kun je zonder problemen ook goed ‘vuil’ aansluiten, heb ik eens gelezen. Dit geldt bv. ook voor ethernet kabels. Je hoeft geen dure Audioquest kabels aan te schaffen, maar kiezen voor Blue jeans cables, die ook prima zijn en betaalbaar. Geen Melco NAS, maar een Synology NAS, is mijns inziens ook een verstandige keuze. Kortom, steek vooreerst vooral geld in hoofdzaken en daarna in bijzaken, waarbij je zaken zorgvuldige afwegingen maakt Quq prijs-kwaliteit.

     • Een groep / de energievoorziening is je basis. Als die niet goed is, haal je nooit het maximale uit je set. En hoe beter je set wordt, hoe meer je dat gaat horen. Dan kan je sBoosters en dure kabels met exotische filters gaan gebruiken, maar dat is in feite paracetamol gebruiken om iets te onderdrukken zonder te onderzoeken waar het vandaan komt: het is geen oplossing maar symptoombestrijding.

   • Beste investering die ik heb gedaan. Meteen met de verbouwing meegepakt. 4mm2 solid core naar boven. Daar in een ‘meterkastje’ met Siemens klankmodules. Vanuit daar Kemp HiPower naar drie Furutechs. 2 x analoog 1 x digitaal (op aparte module).

    Het bracht in mijn geval meer rust, meer openheid… meer controel… meer… muziek. DOEN.

     • Dag jgeffen,

      Ik begrijp dat het een aardige investering is. Mijn groepje heeft 1200 euro gekost. Prijzig. Maar wel direct de basis goed. Ik zit nog te denken aan een aparte aarde. Dan moet het helemaal mooi zijn. Eigen aardpen in de tuin… ook wel stoer :-).

     • Die aardepen zat al onder mijn huis van ruim zestig jaar oud. Volgens Ronald was mijn aarde prima ?.
      Ik dacht als leek dat dat altijd al standaard goed geregeld was, want aarde is aarde, denk je, maar kennelijk dus niet.

     • Beste Jaap,

      Ik heb ook gehoord en gelezen dat je alleen de vuiligheid binnenshuis buitensluit met een aparte audiogroep en niet de rommel die van buiten komt. Die komt nl. gewoon door je nieuwe mooie dikke kabel heen. Voorts zou een versterker liever vuile stroom willen hebben en dat het eigenlijk alleen een beetje nut heeft voor digitale apparatuur. Mijn vraag: wat is jouw mening hierover?

     • Ik zou niet weten waarom vuile stroom beter is voor versterkers en digitale apparaten… nooit gehoord. En ik kan het ook niet beredeneren.

     • Jaap, wel schone stroom voor digitale apparaten, maar niet voor een vermogensversterker. Ik ga nog het opzoeken waarom dit niet nodig is voor.vermogensversterkers.

     • Ik denk dat ze bedoelen dat je een power-amp niet via een filter / regenartor moet laten lopen. Je kan dan beter ‘vuile’ stroom geven, direct uit de muur. Dit vanwege dynamiekverlies.

 3. Los van het feit dat de apparatuur een “gaaf” uiterlijk heeft (als je houdt van high-tech speeltjes) vraag ik me af of er niet een betere en goedkopere (geen € 18.000 kostende) manier is om een omvormer met 4 x 150 Watt aan pure sinus uitgangen en een filter voor een paar kilowatt aan vermogen te leveren.

  Wat is er mis met een motor-generator-vliegwiel combi die met tacho de frequentie op 50Hz houdt en de allerbeste ontkoppeling biedt tegen ongewenste stoorsignalen: een stalen as of het gemeenschappelijke anker dat gescheiden wikkelingen bevat die vér genoeg van elkaar afstaan om inductie te voorkomen.
  Het vliegwiel heeft met zijn kinetische energie méér dan voldoende vermogen om inschakel spikes of piekbelastingen van transformatoren op te vangen.

  Als geld letterlijk geen rol speelt is het wel een leuke gadget echter voor deze bedragen zou een verbetering van de rest van de keten zeker geen verkeerde optie zijn, laat staan een degelijke aarde connectie welke de volgende zwakke schakel in deze keten zal zijn…