20.6 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi RT Audio Design brengt DAC-loze DSD-converter uit

RT Audio Design brengt DAC-loze DSD-converter uit

0
RT Audio Design brengt DAC-loze DSD-converter uit

Dat er voor het omzetten van een digitaal (DSD)signaal niet altijd een traditionele DAC nodig is bewijst RT Audio Design met de Orpheus.

De nieuwe Orpeheus van RT Audio Design converteert DSD op een net wat andere manier naar analoog dan ‘traditioneel’. Normaliter wordt een DAC ingezet voor de uiteindelijke omzetting. In de Morpheus komt het DSD-signaal via USB binnen. Daarna wordt het verwerkt door een XMOS audio processor. Deze zet het signaal direct om naar analoog waarmee onder meer digitale filtering wordt omzeild. In plaats daarvan is gekozen voor een eenvoudig analoog laagdoorlaatfilter.

Gebalanceerd

Via Lundahl uitgangstrafo’s komt uiteindelijk een gebalanceerd analoog signaal naar buiten. In de signaalweg treft u geen condensatoren aan. De condensatoren die voor overige werkzaamheden worden ingezet, zijn ‘high grade’ exemplaren van Panasonic en Nichicon. Verder is alle bekabeling gemaakt met zilver(kern)draad. De voeding bestaat uit een 12 Volt / 4Ah accu die geladen wordt via een netadapter. De converter kan overweg met DSD tot en met DSD 256. De DAC-loze DAC als geheel is natuurlijk uiteindelijk toch wel weer een DAC. Alleen wordt de omzetting niet via de traditionele weg bewerkstelligd.