19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Sound United neemt Denon & Marantz Group over

Sound United neemt Denon & Marantz Group over

7
Sound United neemt Denon & Marantz Group over

Sound United – de groep waar onder meer Polk Audio, Definitive Technology en Polk Boom in valt, heeft vandaag bekend gemaakt dat het D&M Group overneemt. Binnen D&M vallen Marantz, Denon, Heos en Boston Acoustics.

Het persbericht vanuit Sound United laat weten dat de fusie onder de naam Sound United verder gaat. Er zijn eerder vrij nauwe samenwerkingen geweest tussen D&M, maar nu zijn de bedrijven dan echt gefuseerd. Volgens CEO Kevin Duffy – die ook de taak van CEO op zich blijft nemen – delen de twee bedrijven een cultuur van innovatie en klantgerichtheid. En deze kernwaarden worden behouden. De voormalig CEO van D&M – Jim Caudill – blijft als adviseur in de onderneming actief.

Wat Sound United heeft betaald voor D&M Group is niet bekend.

Groter pakket

Volgens Kevin Duffy moet de fusie een breder portfolio aanbieden aan de channel partners. Door naast degelijke elektonica ook een goed pakket van luidsprekers aan te bieden, kunnen ze een breder publiek dienen.

 

7 REACTIES

  1. Een juiste strategisch keuze; merken zullen blijven bestaan maar opgenomen worden in cluster van elkaar aanvullende producten.. Harman International is daar ook zo’n voorbeeld van. Alleen zijn zij recentelijk weer overgenomen door een nog grotere partij, nl. Samsung.