10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Tannoy brengt de jaren zeventig van de vorige eeuw terug met de Legacy-Serie

Tannoy brengt de jaren zeventig van de vorige eeuw terug met de Legacy-Serie

1
Tannoy brengt de jaren zeventig van de vorige eeuw terug met de Legacy-Serie

Tannoy geeft u de kans om de jaren zeventig uit de vorige eeuw opnieuw te beleven via de Legacy-Serie luidsprekers.

De hang naar ‘retro’ blijft groot. Denk aan retro computing, oude homecomputers en gameconsoles van vroeger mogen zich al jarenlang in een warme belangstelling verheugen. Ook ‘oude audio’ doet het goed, neem als voorbeeld alleen al de revival van vinyl. Natuurlijk betekent dit niet dat alles van weleer beter is dan nu. Maar de jongeren van toen zijn de 40- en 50-plussers van nu. En die denken met weemoed terug aan een tijd dat alles eenvoudiger en overzichtelijker was dan tegenwoordig. Of het is simpelweg een kwestie van herinneringen weer tot leven willen brengen. Hoe dan ook, we zien dat diverse audiofabrikanten meeliften op die nostalgische gevoelens. Zo ook het Schotse Tannoy. Zij brengen de Legacy-Serie uit, bestaande uit de Arden, Cheviot en Eaton. Het zijn opnieuw uitgebrachte versies van de legendarische HPD studiomonitoren uit de jaren zeventig.

Groot

Het zijn stuk voor stuk flink uit de kluiten gewassen luidsprekers. De grootste is het vlaggenschip Arden met een 15 ich ‘dual concentric driver’; zelfs de ‘kleine’ Eaton is met een soortgelijke 10 inch driver nog best fors te noemen. Inwendig treft u in deze serie een handbedraad scheidingsfilter aan. Ook een klassiek controlepaneel waarmee u de karakteristiek van hoge en lage tonen aanpast zorgt voor versterking van de retro-look. Apart is een aard-aansluiting, volgens de fabrikant is daarmee ‘ HF-vervuiling van de metalen speaker-onderdelen af te voeren’. Alle drie de modellen moeten rond de High End München leverbaar zijn. De Tannoy Legacy Eaton moet minder dan €5000 gaan kosten; de grote Arden krijgt een prijskaartje van over de €9000.

1 REACTIE