14.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Teufel sluit vorig jaar geopende Amsterdamse brandstore

Teufel sluit vorig jaar geopende Amsterdamse brandstore

0
Teufel sluit vorig jaar geopende Amsterdamse brandstore

Teufel sluit de pas vorig jaar geopende brandstore in Amsterdam alweer. De reden: te veel toeristen en te weinig echt geïnteresseerden in het gebied rond de winkel.

Dat Amsterdam een probleem heeft met het vasthouden van niet-toeristische winkels blijkt weer eens. Teufel sluit de pas vorig jaar geopende brandstore in de hoofdstad. Volgens de Duitse fabrikant waren daarvoor verschillende redenen. Ten eerste een overdaad aan toeristen in Zuid, vooral geïnteresseerd in musea en ander vertier. Daarnaast bleek parkeren een enorm probleem. Sascha Mallah, CEO van de Berlin Acoustics Group: ‘Het valt altijd zwaar een dergelijk besluit te moeten nemen maar dat hoort nu eenmaal bij ondernemen. Na een fantastisch jaar pionieren hebben we helaas deze knoop toch moeten doorhakken. We willen iedereen bedanken die onze brandstore in het afgelopen jaar heeft bezocht, en in het bijzonder het team dat ons op de winkelvloer heeft ondersteund en de positionering van beide merken in Nederland aanzienlijk heeft versterkt’.

Web

Of Teufel de fysieke brandstore echt nodig had wagen we ook te betwijfelen. Het bedrijf is natuurlijk wijd en zijd bekend van zijn webshop, waarvan ook een Nederlandse variant beschikbaar is. Echt zorgelijk lijkt het ‘fiasco’ betreffende de store ons dan ook niet. Teufel laat verder weten dat ook het ‘acht weken retourrecht’ gewoon door blijft gaan. Ofwel: na aanschaf hebt u uitgebreid de tijd om uw speakers (en eventueel bijbehorende apparatuur) uitgebreid te testen. En deze real life ervaring is natuurlijk altijd beter dan een testopstelling in een winkel.