20.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi BeoSound Shape van Bang & Olufsen: muur van geluid

BeoSound Shape van Bang & Olufsen: muur van geluid

1
BeoSound Shape van Bang & Olufsen: muur van geluid

De BeoSound Shape van Bang & Olufsen is een zeer letterlijke en modulair opgebouwde muur van geluid. Weer eens wat anders!

De losse componenten van BeoSound Shape bestaan uit zeskantige modules. Deze koppelt u naar smaak aan elkaar, hangend aan de muur. Er is een scala aan kleurtinten leverbaar, waarmee ze in elk interieur in zijn te passen. De serie bestaat uit – natuurlijk – luidsprekers, maar ook versterkers, streamers en akoestische dempers. Die ook allemaal worden opgehangen aan de muur. Daarmee ontstaat al snel een aantrekkelijk patroon. Het minimum aantal modules dat u nodig hebt om een geluidsmuur van Bang & Olufsen op te bouwen is zes, meer mag altijd.

Multiroom

Wilt u de geluidsmuur ook in andere kamers bouwen, dan kan dat. Logisch natuurlijk, maar omdat de speakers desgewenst onderling ook zijn te koppelen ontstaat dan naar wens een volledig multiroom-systeem. De centrale spil van BeoSound Shape wordt dan ook gevormd door de BeoSound Core. Dit apparaat kan Airplay-, Chromecast- en Bluetooth-streams ontvangen. Tegelijkertijd is het ook dit onderdeel dat voor multiroom-mogelijkheden zorgt. Het systeem moet vanaf augustus dit jaar leverbaar zijn. Prijzen zijn nog niet bekend, maar de geruchten gaan dat een ‘startset’ voor – omgerekend – zo’n €3970 over de toonbank gaan.

1 REACTIE

  1. Lang geleden dat ik iets van B&O vernomen heb.

    Bij B&O gaat het om design inplaats van topgeluid is altijd al mijn idee geweest. B&O, iets waar de audiofiel niets van wil, omdat het een muziekdier is die dikke monoversterkers wil, een sobere voorversterker met XLR uitgangen en ingangen en vooral zuilluidsprekers die bijna het plafond van een doorsnee woonkamer raken.
    In ieder geval ben ik nog nooit een audiofiel tegengekomen die into B&O is.
    De mensen die ik tegen kwam en zelf of in ieder geval iets met B&O hebben of een installatie ervan bezitten zijn zoals ik ze ervaar meer breed in de trant van veel landen bezoeken, geïnteresseerd in mode zijn, wel eens uiteten gaan, en meer films kijken dan dat zij een lp opzetten.

    Het oog wil ook wat, maar in mijn beleving draaid alles meer om het gehoor.