15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Linn Klimax Katalyst Show bij Beter Beeld & Geluid Hilversum

Linn Klimax Katalyst Show bij Beter Beeld & Geluid Hilversum

2
Linn Klimax Katalyst Show bij Beter Beeld & Geluid Hilversum

Beter Beeld & Geluid in Hilversum organiseert komende zaterdag 15 april een Linn Klimax Katalyst Show. Een mooie activiteit voor het weekend!

Tijdens de show midden op de Gooise matras krijgt u de nieuwe ‘Katalyst’-generatie Linn DS te horen. Eerder werd door het Duitse blad Audio de nieuwe Klimax DS uitgeroepen tot beste digitale bron. Ook in het blad Hifi+ kreeg de nieuwe generatie Klimax DS de hoogst mogelijke lof en een award. Ogenschijnlijk kleine veranderingen in een al zeer goed product lijken soms onnodig. Linn zal echter altijd streven naar de best mogelijke geluidskwaliteit, zo meldt Beter Beeld & Geluid: ‘Met Katalyst hebben zij naar werkelijk alle onderdelen van het ontwerp gekeken en alles verbeterd wat maar te verbeteren viel’.

Wat is Katalyst?

Om u alvast op te warmen geeft Beter Beeld & Geluid alvast wat uitleg over het systeem: ‘Katalyst geeft een ongekend niveau van controle over de kritische elementen in het hart van de creatie van het analoge signaal. Met een verbeterde data-optimalisatie, een superieure ‘master clock’, individuele voedingen, een nieuwe uitgangstrap met ultra-lage vervorming en – zeer cruciaal – een extreem stabiel ‘referentieniveau’ voor het analoge uitgangssignaal na de DAC. Dit laatste is van vitaal belang omdat tijdens het punt van de omzetting het analoge signaal zeer vatbaar is voor zelfs minuscule variaties in het referentieniveau. Dit doet onomkeerbare schade aan het signaal. Het extreem stabiele referentieniveau van Katalyst elimineert variaties tijdens de digitaal naar analoog omzetting en geeft je daarmee een dieper inzicht in je muziek’.

Verschil

Beter Beeld & Geluid vervolgt: ‘Het verschil tussen de Linn Klimax DS Katalyst en zijn DS/DSM voorganger is bijna schokkend te noemen… De Katalyst DAC klinkt gedetailleerder, muzikaler, opener en beter getimed. Je kunt veel ‘dieper’ in de muziek ‘kijken’, wat het muziekgenot en de betrokkenheid enorm vergroot. Wij durven zelfs wel te beweren dat met Katalyst deze streamers behoren tot de beste digitale bronnen op de markt’.

Show

U kunt dit beloofde verschil zelf vaststellen tijdens de show komende zaterdag. Het evenement is vrij toegankelijke en begint vanaf 11:00 uur. De Linn Klimax Solo versterkers en luidsprekers de Wilson Benesch A.C.T. One Evolution P1 worden op die dag ingezet. U bent welkom om binnen te komen wandelen om te komen luisteren onder het genot van een hapje/drankje, aldus de Hilversumse zaak, te vinden aan de 1e Oosterstraat 2.

2 REACTIES

  1. Om het verschil ‘schokkend’ te noemen met diens voorganger is echt zwaar overdreven. Tenminste als je de review in het Duitse blad Audio hebt gelezen. Dit is dus een verkooppraatje. Daarbij: voor de meeste van ons is dit apparaat onbetaalbaar, maar wordt de techniek straks vertaald naar goedkopere producten in hun productlijn en dan wordt het interessant.