15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Naim UNITI CORE per direct leverbaar, rippen en streamen maar!

Naim UNITI CORE per direct leverbaar, rippen en streamen maar!

0
Naim UNITI CORE per direct leverbaar, rippen en streamen maar!

Importeur Latham Audio laat weten dat de Naim UNITI CORE per direct leverbaar is. Met dit apparaat kunt u beheren, streamen, bewaren en rippen in een.

Bent u in het bezit van een forse cd-collectie, dan kan het praktisch zijn om deze over te hevelen naar een server (NAS). Daarvoor moet u echter eerst de cd’s ‘rippen’ ofwel omzetten naar audiobestanden in bijvoorbeeld WAV of FLAC-formaat. Dat kan op de pc, maar veel praktischer is deze UNITI CORE van NAIM. Dit is enerzijds een soort NAS, ofwel aan het (thuis)netwerk gekoppelde opslag met ingebouwde harddisk. Anderzijds is het een streamer waarmee u op de harddisk aanwezige content naar (audio)apparaten overal in huis kunt streamen. Verder is ook een cd-speler ingebouwd. En die kan in de UNITI CORE gebruikt worden voor het rippen van tracks vanaf cd’s.

Alles bij elkaar

Hét grote voordeel van uw aldus geconverteerde cd-verzameling is natuurlijk dat alles altijd bereikbaar is. En terug te vinden. Tegelijkertijd geldt dat u de originele cd’s nog altijd als back-up achter de hand hebt. Overigens wordt de Naim niet standaard met een harde schijf geleverd, die moet u zelf inbouwen. Op zich geen verkeerde gedachte, want zo bepaalt u zelf hoeveel u wilt spenderen aan opslag. Schijven tot en met 8 TB worden ondersteund. Ook is het mogelijk een eventueel al in huis aanwezige NAS als opslag te gebruiken. Ook gebruik van een externe USB harde schijf is een optie. De UNITI CORE kost €2450, voor dealers checkt u de site van Latham.