10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Nieuwe serie DAC’s van New Wyred

Nieuwe serie DAC’s van New Wyred

0
Nieuwe serie DAC’s van New Wyred

Het Californische New Wyred heeft een drietal nieuwe DAC’s uitgerold met op papier nette specificaties. Allen zijn gebaseerd op de Sabre PRO chips.

Het instapmodel DAC-1v2 van New Wyred is opgebouwd rondom de ESS 9026PRO chip. De middenmoter DAC-2v2 is gebaseerd op de 9028 PRO én beschikt over volumeregeling. Nog een stapje verder gaat het topmodel DAC-2v2SE met als basis de 9038PRO en andere audiofiele componenten. De drie nieuwe DAC’s vervangen de oude serie bestaande uit de DAC-1 LE, DAC-2 DSD en DAC-2 DSDse. Volgens de fabrikant klinken de nieuwe DAC’s – hoe kan het ook anders – significant beter dan hun illustere voorgangers.

Femto grade clock

Het meest uitgebreide nieuwe model – de DAC-2v2SE – beschikt van huis uit over een accurate ‘Femto grade clock’. Ofwel: een heel nauwkeurige masterklok. Mocht u het echter willen, dan kan de standaardklok van de twee goedkopere modellen ook van zo’n ‘superklok’ voorzien worden. De prijzen van deze nieuwe DAC’s beginnen overigens bij $2299 dollar, het vlaggenschip DAC-2v2 SE gaat voor $3799 dollar over de toonbank. Meer over de de specificaties en onderlinge verschillen van de DAC’s leest u alhier.