14.2 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Hi-Fi Personaliseer uw thuisbios met nieuwe Denon app

Personaliseer uw thuisbios met nieuwe Denon app

0
Personaliseer uw thuisbios met nieuwe Denon app

Met de nieuwe Audyssey MultEQ Editor app van Denon verbeteren en personaliseren thuisbioscoop-enthousiastelingen de set-up van hun systemen voor een nog beter geluid.

De nieuwste Denon audio-videoproducten gebruiken Audyssey MultEQ voor een eenvoudige en precieze set-up en kalibratie van het systeem in de kamer waarin ze worden gebruikt. De Audyssey-technologie detecteert de grootte, het type en de configuratie van de gebruikte speakers. Bovendien meten ze hun weerklank in de kamer om het optimale resultaat te garanderen. Dit zowel bij een eenvoudige 5.1-kanaalset-up als een volledig Dolby Atmos/DTS:X immersief surroundsysteem. Dankzij de nieuwe Audyssey MultEQ Editor app kunnen gebruikers nog meer en als het ware onder de motorkap kijken. Daarmee worden instellingen van de automatische set-up inzichtelijk en aanpasbaar. U kunt ieder aspect van de configuratie volledig controleren, waardoor het geluid tot in de kleinste details kan worden afgestemd en gepersonaliseerd. Dit betekent onder meer dat u de prestaties preciezer kan afstellen, mocht de ruimte tot specifieke problemen leiden. Ook is de geluidservaring aan uw persoonlijke voorkeur aanpasbaar.

Mogelijkheden op een rijtje

De app Audyssey MultEQ stelt de gebruiker in staat om:

  • de resultaten van de Audyssey MultEQ speakerdetectie in te zien om de configuratie te controleren en aan te passen en enkele ongebruikelijke speaker set-ups aan te passen.
  • de resultaten voor en na de Audyssey-kalibratie in te zien, zodat mogelijke problemen in de ruimte makkelijk op te sporen zijn. Bovendien kan snel worden gezien welke aanpassingen het systeem maakt.
  • de Audyssey-doelcurve per elk paar kanalen aan de persoonlijke smaak aan te passen.
  • de algehele roll-off van de EQ-frequentie voor elk paar kanalen aan te passen.
  • tussen twee hoge frequentie roll-off doelcurves te wisselen.
  • de midrangecompositie in of uit te schakelen om het geluid helderder of vloeiender te maken. Misschien dat zelfs een dialoog kan worden verduidelijkt en een rauwe, scherpe soundtrack kan worden verzacht.
  • kalibratieresultaten op te slaan voor meer gemoedsrust, zodat het systeem meteen opnieuw kan worden geladen voor het geval het ooit gereset moet worden.

De Audyssey MultEQ Editor app is beschikbaar voor iPhones en iPads en kost €19,99. Alleen bruikbaar in combinatie met de volgende modellen: Denon AV-receiver: AVR-X6300H, AVR-X4300H, AVR-X3300W, AVR-X2300W, AVR-X1300W, AVR-S930H, AVR-S730H, AVR S920W, AVR-S720W. Geselecteerde Denon Netwerk-AV-receivers die in 2017 worden uitgebracht ondersteunen de app ook. Op de Nederlandse site van de fabrikant is op moment van schrijven nog geen informatie te vinden. Wel op de Japanse, maar of u daar heel veel aan hebt?