Synology introduceert DiskStation DS1517+, DS1817+ en uitbreidingseenheid DX517

3
De Synology DS1517+, een van de nieuwe DiskStations

Synology introduceert de 5- en 8 bay DiskStation DS1517+ en DS1817+ samen met uitbreidingseenheid DX517. Bedoeld voor tech-liefhebbers en bedrijven.

‘DS1517+ en DS1817+ bieden tech-liefhebbers en kleine en middelgrote bedrijven meer opslagopties in combinatie met uitstekende prestaties en flexibiliteit voor intensieve opslagtaken’, aldus Jason Fan, Product Manager bij Synology Inc. Hij vervolgt: ‘DS1517+ en DS1817+ zijn Synology’s eerste twee NAS-apparaten met ondersteuning voor M.2 SSD, speciaal ontwikkeld om de prestatiebottleneck van zware gegevenstoepassingen op te lossen en de I/O-latentie aanzienlijk te verlagen’. Kortom: stevige NASsen voor stevige gebruikers.

Flexibel en uitbreidbaar

DS1517+ en DS1817+ zijn uitgerust met een Intel Atom quad-core 2.4GHz processor in twee standaard geheugenopties: 2GB en 8GB. Dit is uit te breiden tot 16GB. Naast de vier ingebouwde 1GbE netwerkpoorten kan een optionele 10GbE netwerkinterfacekaart in het PCIe-slot worden geplaatst. Hiermee zorgt u voor dual 10GbE poorten met gemaximaliseerde bandbreedte. Wanneer uitgerust met dual channel-geheugen en de optionele 10GbE netwerkinterface behaalt de sequentiële doorvoer een leessnelheid van 1179 MB/s en een schrijfsnelheid van 542 MB/s. Door de nieuwe M2D17 PCIe adapterkaart van Synology te installeren kunnen dual M.2 SATA SSD als cache aan DS1517+ en DS1817+ worden toegevoegd om prestaties te boosten zonder daarbij de schijflades voor opslagvolumes aan de voorzijde te gebruiken.

DX517

DS1517+ en DS1817+ ondersteunen de aansluiting van maximaal twee DX517 uitbreidingseenheden. Hiermee kunt u tot 10 extra schijflades toevoegen en de opslagcapaciteit in een oogwenk kunnen uitbreiden. Het RAID-volume kan direct wordt uitgebreid zonder de bestaande harde schijven te formatteren. Dat betekent naadloze capaciteitsuitbreiding zonder uitvaltijden. Beide nieuwe NASsen draaien als vanzelfsprekend op Synology’s schaalbare DiskStation Manager (DSM), versie 6.1. Daarvoor zijn ook uitstekende streaming-apps beschikbaar, ideaal dus voor als u een grote verzameling audio- en videobestanden hebt.

 

3 REACTIES

 1. Ik heb een paar maanden geleden de Synology DS415+ gekocht.
  Inmiddels weten Intel en Synology dat de processor die erin zit over 4 á 5 jaar de geest gaat geven.
  Synology rekt de garantie op van 2 naar 3 jaar.
  Ik weet nu dus dat mijn NAS vrijwel zeker de geest gaat geven binnen zo´n 5 jaar.
  Fijne gedachte bij een apparaat van € 660

  Voor mij dus nooit een Synology meer!