15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Toekomst van Tannoy lijkt zeker en Schots

Toekomst van Tannoy lijkt zeker en Schots

0
Toekomst van Tannoy lijkt zeker en Schots

In het geruchtencircuit werd gespeculeerd over de toekomst van Tannoy als Schotse speakerfabrikant. Het lijkt echter allemaal wel snor te zitten.

Sinds Tannoy is overgenomen door de Music Group wordt er in het geruchtencircuit gespeculeerd over de toekomst van Tannoy. Zou er onder de nieuwe eigenaar met merken als Behringer, Lake, Midas en veel meer in het assortiment nog wel plaats zijn voor Tannoy? En áls er dan al speakers geproduceerd zouden worden, dan wellicht niet meer in Schotland, de thuisbasis van het bedrijf? Gelukkig lijkt de toekomst van de luidsprekerfabrikant echter zonnig, zo lezen we hier. De baas van Music Group heeft laten weten dat hoewel de Schotten zonder meer met een moeilijke markt te maken krijgen, er beslist plaats is voor het merk.

Nieuwe fabriek

Er gaat zelfs een compleet nieuwe fabriek – in Schotland – gebouwd worden. Behalve de productielijn komt daar ook een museum van het inmiddels 90-jarige merk. Kortom: misschien wordt het even moeilijk – financieel gezien – de bijzondere speakers hebben zonder meer een plaats in de toekomstplanning van multimerkenparaplu Music Group. En dat is natuurlijk goed nieuws in een tijd waarin meer merken verdwijnen dan er nieuwe bijkomen. Sowieso geldt dat Tannoy een bijzondere positie inneemt in de wereld van luidsprekerfabrikanten. Het niet voor niets dat ze het al zo lang volhouden natuurlijk.