Aurender – High End Munchen 2017

13
Aurender

Aurender is natuurlijk ook aanwezig op High End. Wij hebben Harry Lee – CEO van Aurender – geïnterviewd om te kijken wat ze allemaal het komende jaar gaan brengen.

Aurender heeft zeker wat interessant nieuws. Zo komt er een nieuwe content server: de Aurender ACS. Daarnaast nog een N100 met coaxiale uitgang én – tromgeroffel – een wireless speaker. Maar dan écht draadloos.

De Aurender ACS biedt een ripping mogelijkheid, opslag en natuurlijk distributie. Wat wij hebben begrepen is dat rippen compleet automatisch gaat. De ACS ziet ook direct de andere Aurender-streamers én kan zowel Roon draaien, ontdubbelen én synchroniseren met een andere ACS. Mooi spul dus. De prijs weten we nog niet. De lancering moet eind dit jaar komen.

Speaker!

Wat ons enorm verrast heeft, is de introductie van een wireless speaker. Deze is écht draadloos en haalt zijn data binnen via een gepairde wifi-dongle. De accu is een doodgewone boor-accu. Grappig natuurlijk. Maar wel over nagedacht. Het vervangen is doodeenvoudig én ze zijn overal te krijgen. We hebben even ernaar geluisterd en het klinkt gewoon uitstekend.

Tenslotte nog de N100. De streamer is niet echt nieuw, maar het is wel erg handig dat er nu een coax-uitgang op zit!

Video Interview Aurender

13 REACTIES

  1. MQA-kwaliteit is alleen te streamen via Tidal-desktop. Dus helaas nog niet via mobile of andere devices. Wat ook jammer is, is dat MQA deze kwaliteit (nog) niet heeft vrijgegeven in interfaces van streamers. Het is dus niet mogelijk om MQA te luisteren via je streamer. Dus ook niet als je streamer Tidal heeft geintegreerd in de interface. Maximaal 44.1/16bit. 🙁

  2. Wie wil er nog Cd’tjes rippen nu Tidal MQA streamt en Qobuz Hi-Res met een Sublime+ abonnement. En het moet gezegd, de hi-res versies van Qobuz klinken zeer fraai. Naar mijn mening een stuk fraaier dan de wat iele MQA ‘Masters’ van Tidal… In september 2017 komt daar bij Qobuz ook nog DSD-streaming bij, ik meen in het vergelijkbare SACD formaat. Hoe dat allemaal kan met de bandbreedte blijft vooralsnog een raadsel. The winner takes it all….;-)

    • Voor beide valt wat te zeggen. MQA is veel meer compatible met talloze apparaten én gebruikt aanzienlijk minder bandbreedte. En dat is wel zo prettig als je onderweg wil luisteren op je telefoon. En de doelgroep die zo luistert is een stuk groter dan mensen die vooraf alles lokaal zetten. Klinkt MQA altijd beter? Lastige vraag.