11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Auris Audio brengt primeurs mee naar High End

Auris Audio brengt primeurs mee naar High End

0
Auris Audio brengt primeurs mee naar High End

Het Servische Auris Audio presenteert op de komende High End in München de gloednieuwe Fortissimo versterker en Headonia hoofdtelefoonversterker.

In de voormalige Oostbloklanden is de liefde voor buizen nogal altijd warm aanwezig. Niet helemaal vreemd dus dat het Servische Auris Audio met een tweetal nieuwe ‘buizenbakken’ uitkomt. Zowel de eindversterker Fortissimo als de hoofdtelefoonversterker Headonia worden als primeur op de High End München later deze maand getoond. De Fortissimo is een stereo klasse A/AB eindversterker met een vermogen van 100 Watt RMS. Als buizen zijn ingezet vier KT120’s en eveneens vier ECC99’s. U kunt er speakers met een impedantie van 4 of 8 Ohm op aansluiten.

Warme oren

De Headonia brengt de warme buizenklanken via een hoofdtelefoon rechtstreeks naar uw oren. Volgens de fabrikant stuurt het apparaat vrijwel alle verkrijgbare hoofdtelefoons moeiteloos aan. De uitgangsimpedantie bedraagt 2 x 32 Ohm, 2 x 150 Ohm, 2 x 300 Ohm of 2 x 600 Ohm. Het uitgangsvermogen bedraagt 3 Watt. Als buizen worden de ECC99 en twee keer een 2A3 gebruikt.