20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Personal Audio Cortana speaker van Harman Kardon onderweg

Cortana speaker van Harman Kardon onderweg

0
Cortana speaker van Harman Kardon onderweg

Harman Kardon komt met een door Microsoft Cortana slim gemaakte speaker op de markt. Het apparaat is nu op de site van de fabrikant te vinden.

Het lijkt erop dat Harman Kardon de Cortana-speaker nog even onder de pet wilde houden. Het kleinood was weliswaar eerder al aangekondigd, maar specificaties ontbraken. De fabrikant toonde echter ineens een productpagina die al snel weer offline werd gehaald. Nu is de pagina weer terug en lijkt het een blijvertje. Het is de bedoeling dat de Invoke – zoals de nieuwe speaker heet – in de herfst van dit jaar op de markt komt. Net als de concurrerende ‘slimme’ speakers van Google en Amazon kunt u ook aan de Invoke vragen stellen en opdrachten geven. Daarnaast is bijvoorbeeld handsfree skypen een optie. Niet heel vreemd, want Skype is ook alweer een tijdje in handen van Microsoft.

Muziek

Natuurlijk kan er ook muziek geluisterd worden en Harman Kardon kennende zal dat vast wel in een aangename kwaliteit lukken. Al blijft het natuurlijk een soort van portable speaker. Enige bezwaar tegen ál dit soort slimme luidsprekers is dat er een min of meer continue verbinding met servers elders is. Alle commando’s en mogelijk meer gespreksflarden worden doorgestuurd voor analyse. Dat leidt al een tijdje tot onrust bij privacy-organisaties en gebruikers. Ook opsporingsdiensten zijn inmiddels erg geïnteresseerd in de opgenomen gegevens van de continu meeluisterende luidsprekers. Iets om over na te denken alvorens er gebruik van te maken, wellicht.