KEF introductie Q-serie – High End Munchen

1

Op High End Munchen heeft KEF de gloednieuwe Q-serie geïntroduceerd. De instap-serie van KEF. Dus… zéér betaalbaar! Vanaf zo’n 500 euro per setje hebt u een paar leuke monitors.

Johan Coorg vertelt – uiteraard vol enthousiasme – over de nieuwe instapper. Deze nieuweling heeft technieken meegekregen van de hogere series. Denk aan de Reference. Het knappe is dat ze deze serie een paar van deze technieken voor significant minder geld weet te brengen.

In de nieuwe Q-serie hebt u keuze uit twee monitors, drie vloerstaanders en een center. We hebben nog geen subwoofer gezien, maar die zal ongetwijfeld nog komen.

De verbeteringen ten opzichten van de vorige serie, zijn overal te vinden. De UniQ driver heeft nog minder vervorming, de kast is stijver en beter afgewerkt en de filters laten nog meer weg. Kortom: overall een betere weergave.

Wat wij hebben gehoord – op een Q950 en een Arcam SR250 met een iR-DAC- is zeker niet verkeerd. Strak laag, prima detaillering en goede verstaanbaarheid. Kortom: we zijn benieuwd naar de eerste review-exemplaren!

Video KEF Q-serie 2017

1 REACTIE

  1. In Duitsland is de q 950 al getest. Het schijnt dat ondanks dat je anders verwacht de bass niet zo sterk is. Uiteraard verder alles prima zoals altijd in dergelijke testen. Wel zeggen ze dat deze speaker niet echt luid kan en misschien voor sommigen te saai. Er is wel kritiek op de goedkope afwerking waar teveel op bespaart is.