Passieve voorversterker van Sombetzki: geen ‘vervuiling’ van signaalweg

5
De S PRE van Sombetzki

Het Duitse Sombetzki presenteert een passieve voorversterker. Wie heeft er actieve onderdelen nodig voor een klus als deze?

De S PRE van Sombetzki is wat signaalweg betreft volledig passief. Ofwel: u treft er geen actieve componenten in aan. In sommige van dit soort voorversterkers krikken trafo’s het uitgangssignaal wat op. Maar in de S PRE vindt u die zelfs niet. Volgens de fabrikant is het uitgangssignaal van digitale bronnen – zoals bijvoorbeeld een CD-speler of streamer – namelijk ruimschoots voldoende om een eindversterker volledig uit te sturen.

Ultieme volumeregelaar?

Eigenlijk is de S PRE dan ook niet zozeer een versterkend onderdeel, maar veel meer een gesofisticeerde volumeregelaar. Met een motoraangedreven volumeregelaar stelt u -via een afstandsbediening – in 48 stappen het gewenste uitgangsvolume in. Een dimbaar display toont het niveau; het display is desgewenst ook volledig uit te schakelen. Er kan geschakeld worden tussen vier ingangen. De versterkerloze voorversterker kost €2198 (vanaf-prijs).

5 REACTIES

  1. Blijkbaar heeft Ronald zich nog nooit echt verdiept in “echte” passive voorversterkers. “Opkrikken” met trafo’s, apekool. Een voorversterker is eerder een signaal verzwakker dan een signaal versterker. En dan de reactie nog over het impendantie sprookje. Lees bijvoorbeeld de technische info/’test over bijvoorbeeld de Music First Audio en/of Bespoke passive voorversterkers op Audio Creative.

  2. Een nieuwe discussie opstarten over Less is More, lijkt me niet meer zo zinvol. Maar toch 2198 euro voor een passieve volumeregelaar is wel veel geld. En om nu te beweren dat de signaalweg schoon is? Als een paal boven water staat de impedantieproblematiek van de passieve verzwakker: variabele ingangsimpedantie/variabele uitgangsimpedantie afhankelijk van de stand van de volumeregelaar. Schone signaalweg?