28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Hi-Fi Weiss Livebox – Crosstalk cancelling soundbar – High End Munchen 2017

Weiss Livebox – Crosstalk cancelling soundbar – High End Munchen 2017

0
Weiss Livebox – Crosstalk cancelling soundbar – High End Munchen 2017

Een van de meest bizarre demo’s op de High End Munchen is de soundbar van Weiss. Deze is in samenwerking gemaakt met PSI en Illusonic. Het doel was een soundbar te ontwikkelen die écht 3D kan spelen. Een soundbar zonder crosstalk. Dus een soundbar die bijna een binaural effect geeft. En dat is heel aardig gelukt!

Weiss kent u wellicht van d/a-converters en processors voor studio’s. Het Zwitserse merk maakt zowel voor consumenten als studio’s prachtige apparatuur. Nu heeft het een soundbar ontwikkeld – samen met PSI en Illusonic – die echt in de buurt komt van een binaural ervaring. Door allerlei processing truukjes uit te halen kan de soundbar het geluid zo projecteren dat er geen crosstalk tussen het linker- en rechteroor is. Het resultaat: een bizar ruimtelijke ervaring die compleet kamervullend is. En zeer precies te plaatsen.

Wat de prijs van al dit moois moet gaan zijn, is nog niet helemaal duidelijk. We gokken zo’n 20.000 euro. Beschikbaarheid is ook nog niet duidelijk; dit was nog een prototype.

Video Weiss Crosstalk cancelling soundbar