11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi D&M Conferentie 2017 – Transparant Unity

D&M Conferentie 2017 – Transparant Unity

0
D&M Conferentie 2017 – Transparant Unity

Het sleutelwoord van dit jaar bij de D&M conferentie – of eigenlijk Sound United – is duidelijk: helderheid. Een fusie – of overname – vereist natuurlijk uitleg. En dat is gedaan tijdens de presentatie van Kevin Duffy; CEO van Sound United. De nieuwe koers houdt de merken van D&M in ere. Polk, Definitive Technology en Boston Acoustics vullen Denon en Marantz perfect aan, meldt Duffy. Nu heeft Sound United immers niet alleen luidsprekers, maar ook eindelijk de aansturing! 

Tijdens de globale presentaties is ons opgevallen dat er veel minder cijfertjes voorbij zijn gekomen. Vorig jaar waren dat toch wel flink wat sheets met percentages en omzetten. De boodschap nu is; het gaat veel beter met de economie en het vertrouwen van de consument. Aan wisselkoersen, Brexit en onrust in Amerika kunnen we niet zoveel doen. En helaas heeft dat wel invloed op prijzen. Een slechte Dollar / Euro of Pond zorgt nu eenmaal voor prijsstijgingen. “Shit Happens”… Tsja: daar valt weinig tegen in te brengen.

Nieuwe koersen

Behalve dat verhaal, is er natuurlijk veel meer aandacht besteed aan waar D&M met Sound United heen gaat. Simpel: Sound United is blij met de aanvulling, omdat ze nu ook versterkers, receivers, dacs, bronnen en… HEOS hebben. HEOS is vorig jaar al geïntroduceerd als een ‘ingrediënt’. En dat is nu weer meer toegepast. Reken er maar op dat er veel receivers uit gaan komen met een HEOS streaming optie. Kijk simpelweg naar de “H” achter het typenummer en u kunt streamen.

Dat is vooral bij Denon het geval. Nog in wat mindere mate bij Marantz. En dat vinden we jammer. Want Marantz loopt het risico daarmee wat achter te gaan lopen. En hoewel er wat kopstukken zijn die onze argumenten wel begrijpen en ook graag een koerswijziging zien, zal het toch aan het ontwikkelteam liggen of er ook wat aan gedaan wordt.

Definitive en Polk

Twee nieuwelingen die we hebben kunnen besnuffelen zijn Definitive Technology en Polk Audio. (Al hebben we ze drie jaar geleden ook gezien op een conferentie…) Deze twee Amerikaanse Merken hebben een behoorlijke line-up die ze naar Nederland willen brengen. Met name Definitive vinden we wel interessant. Het ontwerp van de 9000-serie is strak en aantrekkelijk. En de weergave… helemaal niet verkeerd zo horen we in een demo.

Polk zet met name in op de instap-markt. En dan vooral soundbars als we het zo zien. We hebben drie goedkopere modellen kunnen horen: 249, 499 en 799 euro. De eerste indruk is op zich niet slecht. Zeker niet gezien de prijs. Maar we kunnen pas oordelen na een echte review.

Indruk

Wat D&M tijdens deze conferentie heeft laten zien, is – naar onze mening – dat ze keihard inzetten op HEOS. Ze zullen meer en meer deze streaming-module gaan toepassen in receivers, versterkers, streamers en wellicht ook wel soundbars en (actieve) speakers. Of ze ook op korte termein in Polk en Definitive komen, is nog maar de vraag, want Definitive Technology gebruik nu nog DTS PlayFI.

Wij vinden het wel een slimme zet van Denon / Marantz om HEOS zo verder door te trekken. Het platform werkt en het maakt streaming veel breder verkrijgbaar. Ook tegen redelijke prijzen. Immers: als het in een receiver van ongeveer 600 euro zit…

Hoe Marantz wordt doorgepakt op gebied van ‘modernisering’, is de vraag. Zeker met de producten in het hogere (stereo) segment. Receivers zullen ook HEOS geïntegreerd krijgen – we hebben al wat modellen gezien – maar we hebben ook begrepen dat ze bij de andere lijnen nog wat terughoudender zijn.

Impressie video D&M Conferentie