14.7 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Streaming Audio Electrocompaniet brengt nieuwe streamer ECM 1 uit

Electrocompaniet brengt nieuwe streamer ECM 1 uit

0
Electrocompaniet brengt nieuwe streamer ECM 1 uit

De nieuwe ECM 1 van het Noorse Electrocompaniet is een aanvulling op de Classic-serie. Een streamer pur sang die is voorbereid op de toekomst.

De ECM 1 bevat alle mogelijke streamingfeatures die u kunt bedenken. Of het nu gaat om AirPlay, Spotify Connect, Tidal of internetradio: de streamer draait z’n hand er niet voor om. Interessant is dat het apparaat ook ‘klaar’ is voor Qobuz Sublim 24 Bit, inclusief het hier in de toekomst uit te rollen DSD. De DAC stamt uit de ECD 2, een oude bekende dus. Qua ingangen staan twee digitale S/PDIF-aansluitingen tot uw beschikking. Naast uiteraard een ethernetpoort voor gebruik in een bekabeld netwerk. Ook Wifi-mogelijkheden ontbreken als vanzelfsprekend niet. Qua uitgang hebt u de keuze uit digitaal via coax of analoog, asymmetrisch via cinch of symmetrisch via XLR

App

Zoals tegenwoordig vrijwel standaard bedient u de ECM 1 – overigens niet te verwarren met de EMC 1 cd-speler van hetzelfde merk – via een appje op de smartphone. Mocht u het willen dan staat een USB-aansluiting paraat waarop u een externe harde schijf of ander opslagmedium kunt aansluiten. De afbeelding die we bij dit artikel gebruiken vonden we hier. Op de site van de fabrikant wordt de streamer momenteel nog niet vermeld.