Libratone realiseert AirPlay 2 ondersteuning voor speakers

1
De ZIPP en ZIPP Mini van Libratone krijgen AirPlay 2-mogelijkheden

Libratone laat weten dat hun speakers AirPlay 2 en iOS 11 (gaan) ondersteunen. Daarmee is het een van de eerste audiomerken die dit heeft gerealiseerd.

Apple’s nieuwe AirPlay 2 maakt het mogelijk om FLAC-bestanden te streamen. Het meest opwindende is volgens Libratone de multi-room controle. Hierbij kunnen de ZIPP en ZIPP MINI speakers van deze fabrikant gemakkelijk met AirPlay 2 ondersteuning worden aangesloten. Die ondersteuning komt er later dit jaar dankzij een software update voor de gehele ZIPP familie. ‘Wij geloven dat de lancering van iOS 11 en AirPlay 2 het gebruiksgemak van de geconnecteerde speakers zal verhogen. Dit zal de muziekervaring ten goede komen en dat was altijd al ons doel’, vertelt VP Global Marketing bij Libratone Simon Peschcke-Køedt.

Boost voor multiroom

Køedt geeft verder aan dat ondanks de goede ontwikkeling in multi-room audiosystemen, de verkoop hiervan nog maar een klein percentage van de totale markt bevat. ‘AirPlay 2 zal ervoor zorgen dat miljoenen mensen nu zorgeloos van muziek kunnen genieten door één enkele knop op hun Mac, iPhone of iPad. iOS gebruikers van over de wereld controleren nu hun multi-room audiosysteem letterlijk vanuit hun eigen hand’, aldus de Deen.

1 REACTIE

  1. Libratone is niet de eerste welk Airplay ondersteunt. Ik kreeg van Naim afgelopen week al onderstaande mail. Niet dat het wat uitmaakt Naim was er dit maal als de kippen bij. Nu moet de hardware nog wel even leverbaar zijn natuurlijk…

    “We are delighted to announce Apple’s launch of a brand new functionality within AirPlay – AirPlay 2.

    With AirPlay 2, Apple is integrating multiroom audio into iOS 11 so you can easily control our new Uniti all-in-one players from your iPhone or iPad using Control Center, the Home app, or even Siri.

    AirPlay 2 works across iOS, macOS and tvOS and is also tightly integrated with Apple Music offering multiple systems control and shared Up Next. We will be integrating AirPlay 2 support to our new Uniti range of all-in-one players (Uniti Atom, Uniti Star and Uniti Nova) in parallel with Apple’s launch timings, to be confirmed.

    This new functionality will add fantastic musical value for anyone who often uses the Apple eco-system of functionality within Naim’s streaming systems. With the advent of AirPlay 2, multiroom takes on a new level of integration for customers to connect to and enjoy their music.”