11.6 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi Nederlander aan het roer bij Beyerdynamic

Nederlander aan het roer bij Beyerdynamic

0
Nederlander aan het roer bij Beyerdynamic

Beyerdynamic heeft de Nederlander Edgar van Velzen – voorheen actief bij Raumfeld – aangesteld als bedrijfsleider van de Duitse audiofabrikant.

Edgar van Velzen staat voortaan samen met Wolfgang Luckhardt aan het roer van Beyerdynamic. ‘We waarderen de enorme ervaring die Edgar van Velzen met zich meebrengt naar ons bedrijf. Ook zijn we blij iemand die zijn sporen in de audio-industrie qua executive verdiend heeft binnengehaald te hebben. Iemand die precies weet hoe hij de uitdagingen die het digitale tijdperk met zich meebrengt weet te beheersen’, aldus de fabrikant. Lovende woorden dus en die zijn gezien de loopbaan van de nieuwe topman niet geheel misplaatst.

Mooie CV

Mocht de naam Van Velzen u ergens bekend voorkomen, dan is dat heel goed mogelijk. Hij begon zijn carrière als product manager bij Sony Nederland. Hij groeide daar door naar hoofd marketing en sales in 1996. Daarna werd hij in 2004 vice president zoals dat zo mooi heet in het Engels bij Harman Becker Automotive Systems. Tot voor kort bekleedde hij de functie van CEO bij Teufel / Raumfeld. Inderdaad een grote naam dus in ‘het wereldje’. Beyerdynamic is fabrikant van onder meer professionele audio-apparatuur, maar ook thuisgebruikers komen aan hun trekken. Bijvoorbeeld dankzij de hoofdtelefoons die eveneens bij onze oosterburen gemaakt worden.