11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Amazon Echo en Google Home krijgen concurrentie

Amazon Echo en Google Home krijgen concurrentie

0
Amazon Echo en Google Home krijgen concurrentie

De slimme speakers Echo van Amazon en Google’s Home krijgen concurrentie van Alibaba en Samsung. Het wordt nog een kippenhok in huis!

Om de een of andere reden zien fabrikanten meer en meer in slimme speakers. Na Google (met de Home) en Amazon (Echo, zie bijgaande afbeelding) waagt nu ook het Chinese Alibaba de sprong met de Tmall Genie. Inderdaad een toch weer net wat minder pakkende naam. Maar gezien het feit dat deze slimmerik alleen Chinees verstaat is dat vooralsnog in onze contreien geen probleem. Wat het ding precies allemaal kan is nog even afwachten. In ieder geval behoort bestellen van procucten uit de Tmall-webwinkel tot de mogelijkheid. Dat verklaart ook meteen de naam. En dat Alibaba de speaker verkoopt is even logisch, want Tmall is een dochter van hen.

Samsung

Ook Samsung is druk aan het sleutelen. De slimme speaker van dit merk heeft als codenaam Vega. Het zou een verlengstuk moeten worden van Bixby, de spraakassistent van het Koreaanse bedrijf. Helemaal lekker werkt de Vega nog niet, naar het schijnt. Dat valt te lezen in de Wall Street Journal, of hier als u geen zin hebt in registratie. Bixby heeft namelijk nogal wat moeite met de Engelse taal. Heel snel zal deze speaker dan ook niet op de markt verschijnen, is de verwachting. Of het moet ook een product voor alleen de thuismarkt worden.