11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Boulder brengt nieuwe 1160 stereoversterker uit

Boulder brengt nieuwe 1160 stereoversterker uit

1
Boulder brengt nieuwe 1160 stereoversterker uit

Boulder heeft de nieuwe 1160 stereoversterker uit de ‘mid level-serie’ aangekondigd, deze is per direct leverbaar.

De nieuwe 1160 eindversterker van Boulder is de opvolger van de 1060. Tegelijkertijd is de 1160 het eerste product in de al even nieuwe 1100-serie. Volgens de fabrikant ‘biedt de 110-serie substantiële voordelen ten opzichte van de vorige serie. Zo is het geluid verbeterd, is er voorzien in beter temperatuurbeheer, ground paths, ruisvloer en is het elektronisch ontwerp onder handen genomen. Zo is er meer gebruik gemaakt van SMD-componenten, waarbij Boulder’s eigen apparatuur voor bestukking en solderen is ingezet. Deze verkleining heeft eveneens geleid tot een verbetering op het vlak van ruis (uitstraling), propagatievertraging, parasitaire capaciteiten en meer’.

300 tot 1200 Watt

De 1160 wordt beheerd door een 64 bit multi-core ARM processor. Deze houdt zaken als netspanning, vermogen, temperatuur en fouten in de gaten. Ook maakt de cpu beheer op afstand via een webinterface mogelijk. Uiteindelijk gaat het bij een versterker echter om het geluid. Het continue vermogen dat de 1160 kan leveren bedraagt 300 Watt per kanaal in 8 Ohm (600 Watt in 4 Ohm of 1200 Watt in 2 Ohm). De audiocircuits zijn differentieel gebalanceerd. Aan de uitgangskant treft u onder meer de mogelijkheid tot bi-wiring aan. De adviesverkoopprijs voor deze versterker bedraagt $28.000.