Samsung slaat slag en neemt Arcam over

0
Samsung heeft Arcam overgenomen

Samsung heeft wederom een grote slag geslagen op de audiomarkt en heeft het Britse Arcam overgenomen. Voortaan Made in Korea dus?

Samsung heeft de afgelopen tijd niet bepaald stilgezeten wat overnames betreft. Afgelopen jaar werd bijvoorbeeld Harman International aan het toch al indrukwekkende rijtje merken dat de Zuid-Koreanen beheren toegevoegd. Want naast Harman en nu dus ook Arcam vallen ook AKG, Infinity, JBL, Lexicon, Mark Levinson en Revel onder het concern. Uiteraard is Samsung erg blij met de overname en ziet ook Arcam het helemaal zitten. Al was het maar omdat ze nu natuurlijk weinig anders kunnen zeggen.

Kritiek

Op fora zijn de meningen zeer uiteenlopend. De een vindt het een fantastische kans voor Arcam om verder te groeien. De ander ziet het als einde van ‘Arcam as we know it’. De waarheid zal ongetwijfeld ergens in het midden komen te liggen. Maar dat er dingen gaan veranderen is bij dit soort overnames onvermijdelijk. De invloed van Samsung – goed of slecht – zal uiteindelijk merkbaar worden. Het is daarnaast afwachten waar de producten van al deze merken in de toekomst uiteindelijk ontwikkeld gaan worden. Wordt dat een ‘centraal planbureau’ in het oosten of blijft het wat dat betreft bij het oude? De tijd zal het leren.