12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Schiit presenteert nieuwe Vidar eindversterker

Schiit presenteert nieuwe Vidar eindversterker

2
Schiit presenteert nieuwe Vidar eindversterker

De Vidar is een nieuwe eindversterker van het merk Schiit. Zoals alle producten van deze fabrikant voorzien van een prettig prijskaartje.

De nieuwe Vidar van Schiit is een 2 x 100 Watt (8 Ohm) of 2 x 200 Watt (4 Ohm) klasse A/B-eindversterker. Het maximaal leverbare vermogen bedraagt zelfs 2 x 400 Watt in 2 Ohm. Er is voorzien in microprocessor-management en een stevige voeding. Dat laatstgenoemde onderdeel is ‘Insanely overbuilt’ zelfs, volgens de fabrikant. Dual mono, met een gescheiden lineair geregeld ‘hoog’spanningsdeel en meer moois. Behalve dat de genoemde microprocessor allerlei elementaire gegevens in de gaten houdt, kunt u hiermee ook de DC-offset instellen.

Geen condensator in signaalweg

U treft volgens Schiit geen condensatoren in de signaalweg van de Vidar aan. Maar ook geen DC servo’s, of klasse D uitgangstrappen. Dat laatste lijkt ons logisch omdat het apparaat immers aangekondigd wordt als een A/B-versterker. Voor hifi-liefhebbers met een wat krapper budget zal vooral de prijs van de Vidar een verrassing zijn. U koopt er eentje voor een bedrag van $699. En dat is voor veel mensen een haalbare kaart. U leest meer over de nieuweling in het bijbehorende persbericht. Daar treft u tevens informatie aan over een tweetal nieuwe USB-producten van hetzelfde merk. Waaronder een USB to SPDIF-converter.

2 REACTIES