12.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi SOtM sPS-500 50 Watt voedingsadapter

SOtM sPS-500 50 Watt voedingsadapter

0
SOtM sPS-500 50 Watt voedingsadapter

Als u heel veel geld hebt uitgegeven aan een high-end installatie komt de nieuwe SOtM sPS-500 netspanningsadapter mogelijk goed van pas.

Hoewel er meestal een voedingsadapter meegeleverd wordt bij diverse hifi-componenten, hoeven dat niet altijd de besten te zijn. Zo kan een goede streamer met een middelmatige netspanningsadapter geleverd worden. Storingen veroorzaakt door dat specifieke onderdeeltje kunnen dan door de hele luisterketen heen dringen. Het vervangen van een standaard netadapter kan dus bijdragen aan een storingsvrijer audiosignaal. De SOtM sPS-500 is zo’n apparaat met een vermogen van 50 Watt. Bedoeld dus voor apparatuur als – inderdaad – streamers, DAC’s en andere kleinverbruikers.

Instelbaar

De adapter is instelbaar op een uitgangsspanning van 7 V, 9 V, 12 V of 19 V gelijkspanning. U krijgt er zowel een netkabel als een DC-kabel bij. De standaardconfiguratie met standaardkabels kost u $500. Upgraden naar een betere DC-kabel kan; voor een set met een 30 cm koperen Y-kabel telt u $600 neer. En wilt u liever een zilverkabel, dan kost de voedingsset u $900. Er is ook voorzien in een LED die aangeeft dat de voeding z’n werk doet; deze is bij de prijs inbegrepen. Uiteindelijk moet de adapter zorgen voor een ruisvrije voedingsspanning. Natuurlijk is het aan het aangesloten apparaat wat er daarna gebeurt. Maar zo schoon mogelijk beginnen is geen slechte gedachte.