19.5 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Streaming Audio DTS Play-Fi update voor Pioneer multiroom-speakers

DTS Play-Fi update voor Pioneer multiroom-speakers

0
DTS Play-Fi update voor Pioneer multiroom-speakers

De Pioneer MRX-5 en MRX-3 multiroomspeakers krijgen als eerste een firmware-update met daarin ondersteuning voor DTS Play-Fi. Meer volgen.

DTS Play-Fi is een open standaard voor multiroom speakers. Het betekent dat luidsprekers en andere hifi-componenten – maar ook bijvoorbeeld smartphones – van verschillende merken toch met elkaar kunnen communiceren. Mits ze allemaal het protocol ondersteunen. Gelukkig is dat meer en meer het geval, onder andere smartphones draaiend op Android en iOS kunnen er (inmiddels) mee overweg. Het maakt het beheren van een serie multiroom-speakers erg eenvoudig. De bekende zaken als bijvoorbeeld het gelijktijdig af laten spelen van hetzelfde geluid of juist uit elke speaker een ander deuntje laten klinken zijn mogelijk. Is een en ander eenmaal ingesteld, dan is verdere aansturing niet meer nodig. Steeds meer fabrikanten kiezen voor DTS Play-Fi, zo ook Pioneer.

Multiroom-update

Via een firmware-update krijgen de Pioneer MRX-5 en MRX-3 als eerste DTS Play-Fi mogelijkheden. Vanaf september volgen updates voor meerkanaals-receivers met netwerkmogelijkheden. Om precies te zijn gaat het om de volgende modellen: SC-LX901, SC-LX801, SC-LX701, VSX-S520D en VSX-S520. Ook de Pure Audio Stereo-Receiver SX-S30DAB, Pure Audio Netzwerk-Center NC-50DAB und XC-HM86D, Pure Audio Netzwerkspieler N-70AE und N-50AE, FAYOLA Wireless Music Systems FS-W50 und FS-W40 plus de HiFi Micro-Systemen X-HM86D, X-HM76D en X-HM76 zijn genomineerd voor een upgrade.