20.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Personal Audio KEF Muo Metal nu leverbaar in Nederland

KEF Muo Metal nu leverbaar in Nederland

0
KEF Muo Metal nu leverbaar in Nederland

De Muo Metal van KEF is vanaf nu verkrijgbaar in (onder meer) Nederland. Het betreft een praktische draadloze speaker in een bijzondere vormgeving.

We beginnen met het slechte nieuws: de Muo Metal is in een beperkte oplage leverbaar. Wilt u er een hebben, dan is het zaak om snel te reageren. De adviesprijs van de draadloze Bluetooth speaker (met apt-X) bedraagt €399, dus dat is te overzien. De Muo Metal draadloze luidspreker lijkt op de MUON-sculpturele organische vorm. Volgens KEF is het dankzij ‘een vakkundig toegepaste reflecterende afwerking’ een eerbetoon aan de iconische MUON luidspreker. Deze laatstgenoemde werd door de fabrikant samen met de visionaire ontwerper Ross Lovegrove ontworpen. Muo Metal is eveneens vormgegeven door Lovegrove en ontwikkeld door KEF. De fabrikant laat weten dat de luidspreker ‘uitstekende akoestische eigenschappen biedt die zijn compacte omvang overstijgen’. Er zijn drie speelmodi beschikbaar: solo, stereo of party.

‘Sit-Anywhere’ Uni-Q weergave

KEF gebruikt in de Muo Metal zijn welbekende Uni-Q puntbron drivers, maar nu in geminiaturiseerde vorm. De centrale tweeterdome wordt ontkoppeld van de uitwendige conus door een flexibel membraan. En dat op een manier waarbij weergave van het middengebied net zo krachtig is als bij een conventionele driver, terwijl de tweeter toch onafhankelijk kan bewegen. Hierdoor worden de hogere registers met grote nauwkeurigheid weergegeven. De MF conus is geprofileerd om te functioneren als golfgeleider voor de tweeter. Om voor zo min mogelijk geluids-interferentie te zorgen hebben de techneuten van KEF een bijzondere techniek bedacht. In de Muo Metal speelt slechts één unit het volledige frequentiebereik, terwijl de andere alleen LF en MF speelt. Toepassingvan twee identieke miniatuur Uni-Q drivers maken een geleidelijk werkend crossover met een brede overlap mogelijk, en voorkomt vervorming.