10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Schiit brengt analoog-digitaal-converter met de naam Jil uit

Schiit brengt analoog-digitaal-converter met de naam Jil uit

1
Schiit brengt analoog-digitaal-converter met de naam Jil uit

De meeste high-end fabrikanten brengen vooral DAC’s uit, vandaar dat we de nieuwe ADC van Schiit toejuichen.

Natuurlijk geldt dat de meeste mensen vooral naar muziek luisteren, maar Schiit snapt dat er ook nog andere takken van sport zijn. Het converteren van analoog materiaal naar een digitale equivalent komt soms ook goed van pas. Neem bijvoorbeeld die verzameling oude cassettebandjes met unieke privé-opnamen. Uiteindelijk is de kans op mechanische defecten bij dat soort tapes levensgroot, zeker als ze al decennia oud zijn. Omzetten naar een digitaal bestand via een ADC of wel analoog-naar-digitaal-converter is dan een uitkomst. Hetzelfde geldt voor unieke banden met al dan niet eigen opnamen. En als u geen vinylfreak bent, maar nog wel wat bijzondere en nergens verkrijgbare LP’s of singletjes hebt liggen is conversie ook de aangewezen weg.

24/192

De nieuwe Jil van Schiit is een ADC met mooie specificaties. Er zijn drie samplerates beschikbaar: 48 kHz, 96 kHz en 192 kHz, allen bij een 24-bits resolutie. Het frequentiebereik verloopt tussen 20 Hz en 20 kHz nagenoeg vlak en loopt uiteindelijk door tot 100 kHz. Bij de genoemde samplerates zou dat verder door moeten lopen. Als ADC is een AKM AK5385 ingezet. De Jil beschikt over een USB 2-uitgang en is daarmee op het overgrote deel van de huidige generatie computers te gebruiken. Blijft over de prijs en die is aantrekkelijk: $199. Min of meer vergelijkbaar met de ‘betere’ (externe) geluidskaarten zoals verkrijgbaar in de reguliere elektronicaketens.

1 REACTIE

  1. Prachtig product weer. Dit soort apparaatjes (AD-conversie) bestaat vooral in de ‘pro’ muziekmakers fabrikanten catalogus maar vaak niet met RCA-stekkers op enkele op Podcast gerichte mixertjes en USB-audio interfaces na.
    De AD/DA-conversie is over het algemeen best vrij simpel qua constructie & onderdelen van Cirrus of Ti-BB.
    (wat minder pretentieus als in de audiophilehifi wereld)

    Maar goed, ik heb recentelijk een Schiit modi 2 uber DAC en bevalt echt prima!
    🙂