13.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Tars, een high-end muziekserver van Genuin Audio

Tars, een high-end muziekserver van Genuin Audio

8
Tars, een high-end muziekserver van Genuin Audio

De Genuin Audio Tars muziekserver maakt het mogelijk uw muziek centraal te bewaren en organiseren, maar ook het rippen van cd’s is een optie.

Eigenlijk is de Tars van Genuin Audio een bijna onmisbaar apparaat voor de ware muziekliefhebber. Niet alleen is het een centrale opslag voor al uw muziek, maar ook kunt u er bijvoorbeeld cd’s mee rippen. De geripte tracks worden na upsampling bewaard op de interne SSD in 24/192-resolutie. Hebt u aan één SSD niet genoeg, dan is het goed om te weten dat u maximaal vijf exemplaren kunt inbouwen. Interessant is dat tijdens het afspelen van muziek het besturingssysteem volledig wordt omzeild. De kans op timingfouten is dan ook nihil. Tel daarbij op de ingebouwde klok met een nauwkeurigheid van 10E-9 seconde en u snapt dat wat afspeelkwaliteit het onderste uit de kan wordt gehaald.

Vier hoofdtaken

De Tars heeft volgens de fabrikant vier hoofdtaken. Ten eerste het inlezen van cd’s of audiobestanden. Dan opslaan en organiseren van bestanden om vervolgens een muziekbibliotheek samen te stellen. Ook afspelen van deze muziekbestanden is vanzelfsprekend een optie. Het geheel wordt aangestuurd via de tablet, de laatste taak. Als uitgangen beschikt de muziekserver over S/PDIF via RCA of AES/EBU. Overigens draait het geheel op een embedded versie van Windows 8.1 dat ontdaan is van alle overbodige niet-muziekgerelateerde onderdelen. De hoofdonderdelen van de Tars hebben elk hun eigen voeding. Een stevige ietwat overgedimensioneerde ringkerntrafo levert een voedingsunit met een gewicht van 15 kilo op. Blijft over de prijs: €12.500. Niet voor iedereen weggelegd dus, maar de Ware Liefhebber gaat natuurlijk alvast sparen.

8 REACTIES

  1. Dat is een hoop ,geld voor een machine die nog geen DSD of dsf files kan verwerken, ze noemen het einde van de discussie, maar ik het er best wel over hebben.€ 12.500 , voor een net ingebouwde pc microATX formaat is best wel een pittig geh
    eel, en dan snap ik niet wat de klok met 10E-9 seconde in de PC doet.
    Ik ben een beetje negatief geloof ik, maar het dan ook wel een pittig geheel, Het beheer kan dan wat anders lopen, maar dan nog, het heeft nook geen opties naar ROON o.i.d.