Vinyl rippen naar de Android-smartphone

0
Met Vinyl Recorder ript u vinyl rechtstreeks naar uw smartphone

Mocht u toevallig een platenspeler met USB-uitgang hebben staan, dan is het dankzij de nieuwe app Vinyl Recorder mogelijk deze met dat apparaat te rippen.

Mocht u om de een of andere reden een of meer vinyltracks onderweg mee willen nemen, dan kan dat. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de nieuwe app Vinyl Recorder. Plug de USB-stekker – via een zogeheten OTG-verloopje – in uw Android-mobiel, start de app en rippen maar. Het aardige is dat de app tracks herkent en metadata automatisch download. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over de naamgeving van tracks, terwijl ook voor ‘cover art’ wordt gezorgd. Vooralsnog is Vinyl Recorder alleen beschikbaar voor Android. iOS-gebruikers wordt geadviseerd de site van de makers in de gaten te houden.

Per track betalen

Overigens is de app weliswaar gratis, het rippen niet. U betaalt per track ongeveer 12 cent, wat volgens de app-makers nog altijd een heel stuk goedkoper is dan tracks of albums opnieuw aanschaffen. U koopt pakketten met tracks, zo weet u altijd waar u aan toe bent. De reden dat de portemonnee getrokken moet worden heeft ongetwijfeld te maken met het dataverkeer dat tussen de servers die de tracks herkennen en metadata leveren en uw mobiel.