20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Hi-Fi Böhmer Audio te zien en beluisteren op XFI

Böhmer Audio te zien en beluisteren op XFI

0
Böhmer Audio te zien en beluisteren op XFI

Böhmer Audio zal dit jaar voor het eerst te zien zijn op de XFI. De fabrikant maakt onder andere de Wavelet voorversterker met room correction systeem.

Op de komende XFI treft u voor het eerst Böhmer Audio aan. Dit bedrijf is de maker van de Wavelet, een voorversterker met een nieuw room correction systeem dat volgens psychoakoestische principes werkt. De Wavelet corrigeert de nare akoestische eigenschappen van de (huis-)kamer, zoals we die allemaal kennen, zo laat de fabrikant weten: ‘De bijzonderheid is dat de correcties gemaakt worden op basis van psychoakoestische principes, overeenkomend met de geluidsbeleving van mensen. Door timing en energie aan te passen wordt een zeer natuurgetrouw ‘analoog’ geluid weergegeven’.

Luisteren

Op de website van de fabrikant kunt u alvast lezen over Böhmer Audio en de Wavelet. Maar vooral luisteren in kamer 10 op de X-Fi audioshow is natuurlijk aanbevelenswaardig. Naast de Wavelet wordt in de genoemde kamer een ModWright eindversterker en Endeavour Audio E3 luidsprekers gebruikt. Deze speakers zijn voorzien van IsoAcoustic GAIA-voeten. Samen een mooi muzikaal team dus. En weer een reden om naar Veldhoven af te reizen komend weekend.