19.7 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi EP van Stan Vreeken staat op springen

EP van Stan Vreeken staat op springen

0
EP van Stan Vreeken staat op springen

Het is bijna zover: op 29 september verschijnt de debuut EP van Stan Vreeken. En ook start de ‘boekwinkeltour’ onder de naam The Bookshelf Tour’.

Vrijdag 29 september verschijnt ‘post-it notes & postcards’, de debuut EP van Stan Vreeken. We schreven daar al eerder over, want er is een bijzondere tour aan vastgeknoopt. Maar eerst is er dus de release. De plaat is een collectie van een zestal Engelstalige, uitnodigende en tekstueel gelaagde popliedjes, waarin hij via kleine, alledaagse metaforen grote en persoonlijke thema’s als verlies, depressie en liefde aanvliegt. In de maanden oktober en november speelt Stan The Bookshelf Tour, een tournee in een kleinere bezetting langs de mooiste boekwinkels van Nederland. De tour vangt aan op 1 oktober, in Boekhandel Dominicanen in Maastricht. De recente speellijst vindt u hier.

‘The Bookshelf Tour’

‘post-it notes & postcards’ verschijnt niet op vinyl of compact disc, maar in boekvorm. Het prachtige, door kunstenaar Daan Muller vormgegeven boekje bevat zes popliedjes die zich laten lezen als miniatuurverhalen; over Superman met bindingsangst, eenzaamheid vermomd als liefde en onuitgesproken woorden die zich opstapelen als een onaangeraakte afwas. Oftewel, liedjes voor op de boekenplank. Uiteraard verschijnt de EP ook online, op o.a. Spotify en iTunes.

Songsmid

‘post-it notes & postcards’ is de eerste soloplaat van Stan Vreeken, maar sinds zijn afstuderen aan het Conservatorium in Amsterdam is hij zowel in de pop- als theaterwereld al veel te zien geweest. Zo is hij de vaste tekstschrijver van Ruben Hein, verscheen hij in 2014 met zijn toenmalige band The Big Hunger in De Wereld Draait Door en componeerde en speelde hij muziek in de succesvolle theatervoorstellingen Find Me A Boring Stone (RO Theater, 2017) en The Big Easy (Tijdelijke Samenscholing, 2015).

Fijnzinnig taalgevoel

Stan Vreeken (Zaandam, 1985) creëert met zijn grote verbeeldingskracht en fijnzinnige taalgevoel – zichzelf begeleidend op gitaar en bariton ukelele – een wereld waarin zijn publiek even mag opgaan. Zijn goed geschreven luisterliedjes, versterkt door zijn intieme en soms meeslepende vertolking, zijn zeldzaam ambachtelijke kleinoden in deze tijd en doen denken aan het werk van Paul Simon, Elvis Costello of James Taylor.