13.5 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Nieuw Quad belevingshuis bij Poulissen Audio Video Center

Nieuw Quad belevingshuis bij Poulissen Audio Video Center

4
Nieuw Quad belevingshuis bij Poulissen Audio Video Center

Poulissen Audio Video Center Roermond heeft een gloednieuw Quad belevingshuis ingericht. Ervaar zelf het merk eens met eigen oren!

Welke rechtgeaarde muziekliefhebber heeft nog nooit van het Britse merk Quad gehoord? ‘Ik denk opvallend weinig. En dat is niet zo vreemd gezien het feit dat dit bijzondere audiomerk al in 1936 door Peter Walker is opgericht. In de jaren die volgden wist deze geniale ontwerper een flink aantal geschiedenis schrijvende producten op de markt te brengen. Waarvan de meeste bij muziekliefhebbers overal ter wereld nog zelfs dagelijks in gebruik zijn’, aldus Johan Poulissen. Niet vreemd dus dat bij Poulissen Audio Video Center in Roermond nu ook een heus Quad belevingshuis is ingericht. ‘Als ware ode aan één van de meest eigenzinnige en muzikale merken uit de audiobranche’. Een sfeervol en gezellig onderkomen wat naast een minimuseum met een liefdevol verzamelde collectie aan oudere modellen. Maar verder ook over een keuken, woonkamer en dakterras beschikt.

Zelf écht gebruiken

Van al deze faciliteiten kan geheel naar eigen behoefte gebruik worden gemaakt in de woonkamer. U kunt er in alle rust genieten van de ESL-2912 full range elektrostatische weergevers. Magnifieke klankkunstenaars die in combinatie met de elektronicacomponenten uit de Quad Artera serie die volledig zijn aangepast aan de wensen en eisen van nu. En tegelijkertijd qua gevoelsbeleving weer net zo uniek en bijzonder zijn als hun illustere voorgangers van weleer. Graag nodigt Poulissen u dan ook met veel plezier uit om opnieuw van deze nieuwste unieke producten te komen genieten. Dit keer niet in een gebruikelijke winkeldemonstratie, maar vooral helemaal in uw eigen tempo en een echte huiselijke omgeving met alle voorzieningen voorhanden. Het adres:

Poulissen Audio Video Center
Schoenmakersstraat 19
6041 EX ROERMOND
Tel. +31 (0)475-335716

4 REACTIES

  1. Vanwege mijn belangstelling voor de Quad Z4 was ik uitgenodigd door de eigenaar van New Transtec om naar deze luidspreker en een toevallig aanwezige Quad 2805 electrostaat te luisteren.Het werd een complete cursus. Waar het vroeger wel eens mis ging met de verlijming van de membranen van de electrostaten wordt nu veel beter materiaal gebruikt waardoor tientallen jaren zorgenloos gebruik mogelijk is volgens New Transtec. Voor de aansturing van een Quad electrostaat is wel een geschikte versterker noodzakelijk om er alles uit te halen. Bij een demonstratie tussen een meegebrachte high-end versterker en een Quad Artera werd dat pijnlijk duidelijk.. Het was geen schande werd verteld want het komt vaker voor zelfs bij een gerenomeerd merk wat ze zelf importeren. Het is dus wel zaak is om deze weergevers liefst thuis eens uit te proberen of je versterker meenemen naar de dealer. .

  2. Quad is en blijft voor mij het summum het is niet duurste merk inzake boxen en of apparatuur. De 2912 slikt elke versterker maar laat de verschillen ook duidelijk horen. Mijn ESL 57 kun je absoluut niet vergelijken met de 2912 maar ben er achtergekomen dat het vermogen niets heeft te maken met de weergave. Elke verandering in apparatuur aangesloten op deze fantoom (en dat is echt zo, indien de vrije ruimte rondom 1 mtr is) speaker is duidelijk hoorbaar. Deze speaker heeft een nadeel heb je ze gehoord dan wil je ze hebben. Service?!! Waarom je gaat ze toch niet bewerken met een bijl. Quad gaat ongeveer 50 jaar (eerder veel langer) mee. Nog een nadeel je moet ruimte hebben de 2912 kun je pas goed plaatsen als de woonkamer minstens 6 mtr breed is. Indien smaller (heb ik ook toegepast met de 57) 2812 op kastje of tafel plaatsen zodat ze boven de leuning van de bank of stoel uitkomen en een actieve sub woofer. En absoluut niet bezuinigen op de versterker, moet echt top zijn.