Zanden Audio weer terug in de Benelux

1
De Modern Collection van Zanden Audio

Het fameuze Japanse merk Zanden Audio keert weer terug in de Benelux, goed nieuws voor de liefhebbers van dit moois.

De gloednieuwe importeur Harmony Audio Import heeft onlangs een exclusieve distributieovereenkomst voor de Benelux getekend met het fameuze Japanse merk Zanden Audio. Een besluit dat vanuit ‘de overtuiging is ontstaan dat deze fantastische muzikale producten weer beschikbaar moeten komen voor de liefhebbers van fraaie muziek en high-end audio’. De eerste dealer van dit mooie merk is Chattelin Audio Systems in Den Haag geworden. Op termijn zal dit verder worden uitgebouwd naar maximaal vijf dealers in de Benelux.

Signatuur

De kersversie importeur laat weten: ‘Zanden is een heel bijzonder en in positieve zin afwijkend audiomerk wat aan de top staat op het gebied van buizenversterkers. Zo produceren hun versterkers zelfs vergeleken met livemuziek een natuurlijk geluid. Een kenmerkende signatuur waarbij luisteraars deze producten als ‘stil’ ervaren en het merk later er direct weer aan herkennen. Hoewel deze rust in eerste instantie door het ontbreken van elektronische artefacten ontstaat, wordt het ook waargenomen doordat het contrast tussen de gevarieerde muzikale elementen zo volstrekt natuurlijk aandoet. In plaats van muziek steeds bewust met je hersenen te analyseren, krijgt bij een Zanden al snel het gevoel de overhand. Daarbij hoort en voelt u muzikale informatie die u nooit eerder is opgevallen’.

Kunde

Een verklaring voor al deze bijzondere eigenschappen komt ‘in eerste instantie door de enorme kennis en kunde van Zanden oprichter en hoofdontwerper Kazutoshi Yamada. Samen met een klein maar extreem getraind team, wordt op kundige wijze oude (o.a. de inzet van vacuümbuizen) en nieuwe technologieën juist op die plaatsen toegepast waar ze het meest positieve effect op de uiteindelijke weergave hebben. Deze onorthodoxe denk en werkwijze heeft inmiddels al veel toegekende patenten opgeleverd en zorgt er mede voor dat Zanden momenteel één van de voorhoedelopers op het gebied der realiteitsweergave is’, zo meldt Harmony Audio Import.

Om te vervolgen: ‘High-end audiowinkel Chattelin Audio Systems is een retailer die niet alleen zeer hoog scoort op het gebied van klanttevredenheid en het verzorgen van perfecte demo’s, maar die ook over het geduld, passie en de vereiste materie- en productkennis beschikt die hard nodig is om zo’n ‘boutique’ merk als Zanden tot een succes te maken’.

1 REACTIE