Analoog walhalla in Krefeld, voor de liefhebbers

1
Liefhebbers van analoog geluid kunnen binnenkort hun hart ophalen in Krefeld (bron afbeelding: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Ton_S.b,_tape_unit.jpg)

Liefhebbers van analoog geluid kunnen 21 en 22 oktober alvast in de agenda noteren. Dan kunt u in Krefeld terecht op een beurs met álles rondom dit thema.

Om de een of andere reden is analoog aan een soort van revival bezig. Naast vinyl is inmiddels ook het cassettebandje weer in opkomst, terwijl ook de aloude bandrecorder zich in oplevende interesse mag verheugen. Al deze brommende, krakende, ruisende en vervormende apparaten van weleer bekoren een nieuwe generatie. Mogelijk omdat zij de apparatuur nooit eerder echt aan den lijve hebben ondervonden. En misschien ook omdat het meer fysiek contact met de af te spelen media vereist. De kwaliteit ten opzichte van huidige digitale opnamen is verre van perfect. Maar dat lijkt precies de charme te zijn. Hoe dan ook, als u ook gevallen bent voor analoog dan kunt u op zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober terecht in het Duitse Krefeld. Lekker dichtbij, dus daar hoeft u het alvast niet om te laten.

Alles analoog

Op de door het Analog-Forum (Analogue Audio Association) georganiseerde beurs treft u meer dan 80 exposanten aan, die in totaal 140 merken meebrengen. Natuurlijk vindt u er stapels platenspelers, maar ook bandrecorders en al het andere dat analoog is treft u er aan. Naast hypermoderne analoge apparatuur is er ook ruimschoots aandacht voor vintage spullen. En ook wordt er gehandeld, u kunt er gebruikte LP’s. platenspelers, tuning-toebehoren, buizen en andere gebruikte apparatuur – inclusief verzamelstukken – aanschaffen. Verder is gedacht aan workshops, live muziek en meer. Onder meer staat uitleg van Wally Malewicz op rol betreffende het afregelen van pickup-armen en elementen. Het evenement wordt gehouden in het Mercure Tagungs- und Landhotel Krefeld-Traar, Elfrather Weg 5 – Am Golfplatz, 47802 Krefeld. Toegang gratis!

1 REACTIE