12.1 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Compacte McIntosh MA5300 geïntegreerde versterker

Compacte McIntosh MA5300 geïntegreerde versterker

2
Compacte McIntosh MA5300 geïntegreerde versterker

McIntosh presenteert een gloednieuwe en heerlijk compacte geïntegreerde versterker met dus ‘alles er op en er aan’. Perfect voor kleiner behuisden bijvoorbeeld.

Niet iedereen heeft plek voor een joekel van een high-end versterker en randapparatuur. De McIntosh MA5300 komt voor die categorie audioliefhebbers uitstekend van pas. Het betreft een compacte, geïntegreerde versterker met een uitgangsvermogen van 2 x 100 Watt in 8 Ohm (of 2 x 160 Watt in 4 Ohm). De vernieuwde VU-meters met de van dit merk welbekende blauwe achtergrondverlichting beschikken over een aparte schaal voor 4- en 8 Ohm luidsprekers. Het apparaat beschikt over 12 ingangen, waarvan 6 analoog (4 x ongebalanceerd, 1 x gebalanceerd en 1 x MC). Uiteraard ontbreken ook digitale ingangen niet: zes stuks in totaal (2 x coax/optisch, 1 x USB en 1 x het merkgebonden huiseigen MCT).

Het aardige is dat de digitale module – waar ook de digitale ingangen toe behoren – verwisselbaar is. Mochten er ooit nieuwe digitale audio-technologieën ontwikkeld worden, dan blijft uw MA5300 bij de tijd door het simpelweg vervangen van dit onderdeel. Alle ingangen kunnen desgewenst voorzien worden van een gebruiksvriendelijke naam.

DAC

De in de MA5300 aanwezige DAC betreft een 8-kanaals 32-bits exemplaar in quad-band modus gebruikt. Afspelen van DSD tot en met DSD256 en DXD 384 kHz is geen probleem. Nieuwe microcontrollers zorgen voor een vlotte werking en respons van het geheel. Als het een beetje meezit is de nieuwe McIntosh leverbaar op het moment dat u dit bericht leest. Op het prijskaartje dat aan het apparaat hangt staat dan een bedrag vermeld van $5000.

2 REACTIES

  1. Voor de audiofiel die zich aangetrokken voeld tot McIntosh maar nog altijd tegen een financiële muur aanliep is deze versterker wel een kans om zijn droom waar te maken.
    Dat wil zeggen dat McIntosh apparatuur vaak vanaf het dubbele begint van $5000.

    Voor mij is er niets te halen met mijn afkeer van digitale techniek,
    Ik wil lekker analoog, maar McIntosh zal daar ook wel een oplossing voor hebben.

  2. Uitstekend apparaat, lijkt mij, vanwege het feit dat je de ingebouwde DAC kunt vervangen. Anders zou ik hem beslist niet kopen en gaan voor bv. de soortgelijke Denon die maar de helft kost. want het is nu eenmaal zo dat DAC’s zich nog enigsinds ontwikkelen en analoge versterkers veel minder.