13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Decenniumshow bij tiende verjaardag Klinkt Beter

Decenniumshow bij tiende verjaardag Klinkt Beter

0
Decenniumshow bij tiende verjaardag Klinkt Beter

Op 27 oktober 2017 bestaat Klinkt Beter 10 jaar. Er valt dus iets te vieren: op 28 en 29 oktober is er dan ook de decenniumshow in Wetteren met vier echte high-end sets.

Het Belgische Klinkt Beter bestaat op 27 oktober alweer 10 jaar en dat is – natuurlijk – reden voor een feestje. Een feestje voor het oor welteverstaan, in de vorm van de decenniumshow. Die wordt gehouden op 28 en 29 oktober. Wat u er zoal kunt verwachten? Om te beginnen brengt Kommer Kleijn de actieve John Watkinson Legends mee, omnidirectionele luidsprekers die op New Music 2016 best of show wonnen bij het Franse ‘Voir & Emouvoir’. Ook op de X-FI werden de Legends goed ontvangen, een prima reden om deze ook op de decenniumshow in te zetten. De Legends bieden de resolutie van een electrostaat met de fasereinheid van een puntbron en de laagweergave van een grote subwoofer. Dan is er Vitus Audio. De Amphion Krypton 3 en Two 18 luidsprekers worden aangestuurd door krachtige (eind)versterkers van dit merk. ‘Al jaren onze vaste referentie’, aldus Klinkt Beter.

432 EVO

‘Als bron wordt uiteraard de 432 EVO muziekserver ingezet, die in München in de set van Aries Cerat best of show won bij AVShowrooms en Hifi Pig. Op de show wordt o.a. de 432 EVO MASTER ingezet met eigen voeding, alsook de nieuwe 432 EVO TEN die speciaal voor de 10e verjaardag van Klinkt Beter op de markt komt. Alle EVO’s zijn voortaan voorzien van de SQi “Sound Quality Improved” patch en kunnen ook met MQA bestanden overweg’, vertelt de jubilaris. Om te vervolgen met het volgende moois dat u kunt beluisteren: ‘Metrum Acoustics maakt één van de best klinkende DAC’s. Het Adagio topmodel is op de show zelfs tweemaal van de partij, en u kunt ook de nieuwe Forte eindtrap beluisteren op onze decenniumshow. De forte emuleert een goede triode stuurtrap in full klasse A, maar dan gerealiseerd met FET’s. Een bijzondere versterker dus’.

Mytek

Blijft over Mytek. Zij maken volgens de Belgen dan weer de meest complete DAC’s met studio features en analoge pre-amp functie. Zowel de Brooklyn als Manhattan 2 zijn van de partij. Reden genoeg dus om richting zuiden te trekken lijkt ons. Daarom even de praktische zaken betreffende de show op een rijtje:

Op zaterdag 28 oktober bent u bij Klinkt Beter welkom op volgende momenten:

  1. ‘s ochtends van 10u tot 13u
  2. namiddag van 14u tot 17u
  3. ‘s avonds van 18u tot 21u

Op zondag 29 oktober bent u bij Klinkt Beter welkom op volgende momenten:

  1. ‘s ochtends van 10u tot 13u
  2. namiddag van 14u tot 18u

Tussen de sessies wordt telkens een uur gesloten. Wenst u erbij te zijn, laat dan op voorhand weten op welk moment u wilt langs te komen. Dat kan via email naar [email protected]. Omdat een grote opkomst wordt verwacht en de show op de eigen locatie wordt gehouden, dient u zich op voorhand in te schrijven. Adres: Blauwe Paal 45, 9230 Wetteren, België Meer info op de website.