Periodic Audio lanceert Nickel, een ‘naverbrander’

0
De Nickel van Periodic Audio

Veel mobiele apparatuur heeft een matig maximum uitgangsvolume, om dat op te peppen heeft Periodic Audio de Nickel portable versterker uitgebracht.

De Europese wetgeving heeft alweer een hele tijd geleden een volumelimiet verplicht gesteld voor de koptelefoonuitgang van mobiele apparatuur. Dat heeft als voordeel dat het gehoor van met name jeugdige luisteraars minder snel beschadigd raakt. Anderzijds is het ook erg betuttelend en daarnaast in veel gevallen ronduit vervelend. Zo ontstaat er een probleem als u een hoofdtelefoon aanstuurt die net wat meer power nodig heeft om een fatsoenlijk volume ten gehore te brengen. Met de Euro-volumeregeling komt u er dan soms gewoon niet. Een naverbrander in de vorm van een portable versterker is dan noodzakelijk. Precies dat is wat de Periodic Audio Nickel precies is.

250 mW in 32 Ohm

De Nickel heeft een vast ingestelde versterkingsfactor die 150 mW in 50 Ohm, 250 mW in 32 Ohm of 270 mW in 16 Ohm levert. Kortom: u blijft gewoon de volumeregelaar van bijvoorbeeld uw smartphone gebruiken, terwijl de versterker voor een extra boost zorgt. Het maakt het mobiel luisteren naar ‘moeilijke’ hoofdtelefoons een heel stuk prettiger, zéker binnen de Europese Unie. De Nickel gaat in de VS voor $299,99 over de toonbank als hij vanaf midden volgende maand leverbaar wordt.