15.3 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Tom Petty na hartstilstand overleden

Tom Petty na hartstilstand overleden

2
Tom Petty na hartstilstand overleden

Tom Petty is gisteren in Malibu aan een hartstilstand overleden. De op 20 oktober 1950 geboren zanger werd slechts 66 jaar oud.

Het was gisteravond nog een tijdje onduidelijk wat er gaande was met Tom Petty. Na een hartstilstand was de artiest met spoed naar een ziekenhuis overgebracht. Al snel deden de geruchten de ronde dat hij was overleden, maar dat werd in eerste instantie nog tegengesproken. Uiteindelijk bleek het einde voor de zanger toch gekomen. Hij overleed op 66-jarige leeftijd. Petty vergaarde in 1976 roem met het album Tom Petty & the Heartbrekers. Met name in het VK was het een groot succes, de VS – zijn thuisland – volgde later. Het derde album van de band – Damn the Torpedoes – zorgde voor een echte doorbraak. In 1988 sloot Petty zich aan bij The Travelling Wilburys, bestaande uit George Harrison, Roy Orbison, Bob Dylan en Jeff Lyne. Een jaar later verscheen het eerste solo-album met de wereldhit Free Fallin’. In ’91 volgde een terugkeer naar The Heartbreakers, met als resultaat een wel heel bekend album: Into the Great Wide Open.

Laatste tour

Dit jaar ging de band op tournee ter gelegenheid van hun 40-jarig jubileum. Helaas was deze jubileumtour ook de laatste tour voor Tom Petty. Hij overleed een week na het beëindigen ervan, in het ziekenhuis van Santa Monica. Een hartstilstand in zijn huis in Malibu werd hem fataal. Wederom is dit jaar een grote ster naar ‘The Great Gig In The Sky’ vertrokken.

2 REACTIES