14.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi McIntosh geïntegreerde hybride zónder metertjes

McIntosh geïntegreerde hybride zónder metertjes

3
McIntosh geïntegreerde hybride zónder metertjes

McIntosh introduceert zijn eerste hybride geïntegreerde versterker met warmgloeiende buizen prominent zichtbaar. De welbekende VU-meters ontbreken echter.

U moet er van houden: de warme buizenklank. Buizenversterkers introduceren een bepaalde vervorming die door flink wat mensen als prettig wordt ervaren. Vandaar dat die aloude buis niet uitroeibaar lijkt. McIntosh heeft (dan ook?) zijn eerste hybride geïntegreerde versterker uitgebracht. Inderdaad dus ook met buizen die dankzij groene verlichting meteen als een eyecatcher van jewelste fungeren. De MA252 gebruikt de buizen in de voorversterker. Er zijn twee 12Ax7a’s en twee 12AT7’s ingezet. De uitgang is modern opgebouwd met solid state componenten en levert 100 Watt per kanaal in 8 Ohm. Behalve gebalanceerde en ongebalanceerde lijningangen treft u op de geïntegreerde versterker ook MM phono-ingang aan.

Bijsturen om oversturen te voorkomen

De Power Guard-techniek van de fabrikant houdt het uitgangssignaal in de gaten en registreert oversturing. Zodra dat het geval is wordt er heel voorzichtig bijgestuurd om lelijk klinkende clipping te voorkomen. Een helder OLED-display toont de instellingen en geselecteerde ingang. Blijft over het toch wel bijzondere uiterlijk. Wat ons betreft erg geslaagd, maar net als wat de buizensound betreft moet u er natuurlijk wel van houden. Opvallend is dat de voor McIntosh karakteristieke grote VU-meters ontbreken op dit apparaat.

3 REACTIES