12.8 C
Haarlem
donderdag, juni 8, 2023
Home Hi-Fi McIntosh kondigt nieuwe Quad balanced versterker aan

McIntosh kondigt nieuwe Quad balanced versterker aan

1
McIntosh kondigt nieuwe Quad balanced versterker aan

McIntosh brengt een nieuwe Quad Balanced eindversterker – als monoblok – uit met een vermogen van 1,25 KW. De naam is toepasselijk MC1.25KW.

Op zoek naar net wat meer ademruimte qua vermogen in uw installatie? Dan is de door McIntosh aangekondigde MC1.25KW mono eindversterker wellicht een optie. Met een uitgangsvermogen van 1200 Watt bij een totale harmonische vervorming van slechts 0,005% haalt u zonder meer iets fabuleus in huis. De versterker stuurt moeiteloos speakers van 2, 4 en 8 Ohm aan. Een paartje van deze monoblokken levert volgens de fabrikant de ultieme eindversterker op die met gemak elke andere stereoversterker verslaat. Het industriële ontwerp oogt stoer. Zorg wel voor een stevige kast, want de versterker weegt 71,7 kilo. Vermeldenswaardig zijn verder de speciaal door McIntosh ontwikkelde koellichamen aan de achterkant. Zij koelen de hoogvermogens-uitgangstorren zeer efficiënt. Daardoor ontstaat een thermisch evenwicht, direct al vanaf de eerste gespeelde noot.

Metertje

Uiteráárd ontbreekt ook bij dit monoblok de karakteristieke VU-meter met blauwe achtergrondverlichting niet. Kortom: een beest van een versterker die z’n voorganger MC1.2KW ietwat in de schaduw zet. Blijft over de prijs. Het monoblok kost $12.500 dollar ex BTW. En eigenlijk hebt u een paartje nodig voor stereoweergave. Het is daarmee een apparaat dat vooral voor de échte liefhebbers is weggelegd.

 

1 REACTIE