Nieuw audiomerk 8MM Audiolab brengt Piu-speakers uit

1
De Piu van 8MM Audiolab

8MM Audiolab is een nieuwe luidsprekerfabrikant uit Litouwen, het debuteert met de Piu en en Piu Mini luidsprekers. Ze ogen veelbelovend.

Het is altijd goed om te zien dat de high-end audiomarkt volop in beweging is. En dat er ook nog steeds nieuwe fabrikanten de sprong in het diepe wagen. Zoals 8MM Audiolab uit Litouwen. Hun eerste producten zijn de Piu en Piu Mini speakers. De Piu is een 3-weg zuil gemaakt van (natuurlijk Litouws) eikenhout. De uit zes lagen opgebouwde, gedempte zijpanelen en een 10 cm dik frontpaneel reduceren vibraties tot een minimum, aldus de fabrikant. De verticaal uitgefreesde waveguide ‘verbetert de luisterervaring via een verbeterde 3D-weergave en helderheid’. Het frequentiebereik van de Piu loopt van 35 Hz tot 20 kHz (+/- 3dB). Qua drivers is gekozen voor een 12 inch woofer, een 6,5 inch midden-lagetoner en een 1 inch tweeter.

Iets kleiner

De Piu Mini is zoals de naam al doet vermoeden een stuk kleiner. Het betreft hier een tweeweg-systeem dat op een metalen driepoot geplaatst wordt. Het zorgt voor een aantrekkelijk gezicht.

1 REACTIE