10.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Winkels ECM maand bij Beter Beeld & Geluid Hilversum

ECM maand bij Beter Beeld & Geluid Hilversum

0
ECM maand bij Beter Beeld & Geluid Hilversum

De ECM catalogus is nu op de streaming-diensten Qobuz en TIDAL te vinden. Daarom organiseert Beter Beeld & Geluid twee shows rondom dit legendarische muziek-label.

Het is deze maand ECM maand met bij Beter Beeld & Geluid Hilversum met Grimm Audio, Luxman en Manger. Simpelweg om te vieren dat een groot deel van de ECM catalogus nu op de streaming-diensten Qobuz en TIDAL te vinden is. Daarom organiseert Beter Beeld & Geluid Hilversum twee shows rondom dit legendarische muziek-label. Het vaak onderscheiden avant-gardistische label ECM (Edition of Contemporary Music) staat bekend om zijn collectie unieke jazz en klassiek (en soms een mix) in prachtige etherische klanksculpturen. De opnames van Manfred Eicher zijn wereldberoemd vanwege hun heldere en herkenbare klank. Voor veel producers is Eicher dan ook een lichtend voorbeeld.

‘De muziek is vaak van een tijdloze schoonheid en de catalogus is zo sterk, dat je je leven zou kunnen wijden aan het uitdiepen ervan. Nu de dagen wat donkerder worden, is er wat betreft muziek geen betere keuze denkbaar dan die van ECM. Dus gaan wij proberen in twee shows om vele highlights van dit label de revue te laten passeren. Vanaf Qobuz… In High Res als dat voor dat album beschikbaar is!’, zo meldt Beter Beeld & Geluid.

Grimm LS1a + LS1s – 9 december

Op zaterdag 9 december gaat Beter Beeld & Geluid de muziek van ECM draaien op de Grimm LS1a luidsprekers met LS1s subwoofers. ‘De ongekende detailrijkdom en fantastisch lage ruisvloer van het systeem spannen samen met een perfecte neutraliteit en afwezigheid van vervorming. Het resultaat is een adembenemend boeiende gelaagdheid en een tintelende muzikaliteit en echtheid’, aldus de zaak.

Luxman en Manger – 16 december

Een week later spelen zij met een fantastische combinatie van de Manger p1 passieve vloerstaanders, gecombineerd met een C700u/M700u voor-/eindversterkercombinatie en DA-06u DAC van Luxman. Beter Beeld & Geluid: ‘De snelheid en complete natuurlijkheid van de Manger luidsprekers is een fantastische combinatie met de kracht, rijkheid en pure muzikaliteit van Luxman. Een klankechte 3D ‘bubbel’ van kippenvelniveau’.

Inschrijven

Schrijft u zich via onderstaande links gratis in voor deze evenementen:
Inschrijven ECM maand – Grimm Audio – 9 december
Inschrijven ECM maand – Luxman en Manger – 16 december
Uiteraard zorgt Beter Beeld & Geluid Hilversum voor een hapje/drankje en gegarandeerd ongedwongen gezellige sfeer!U vindt de zaak aan de 1e Oosterstraat 2 in Hilversum.